Metode de adormit copii de 2 ani

Metode de adormit copii de 2 ani
Metode de adormit copii de 2 ani

Chiar dacă sunteți părinți și vă aflați la primul copilaș, în anumite momente, se poate întâmpla ca acesta să nu poată adormi.

Somnul, pe lângă mâncare, este cel mai important lucru din viața unui copilaș. Aflați câteva metode prin care veți reuși să vă adormiți copilașul de 2 anișori, din rândurile următoare.

Citeste si: Intrebari si raspunsuri cu privire la hainele pentru nou nascuti. Ce trebuie sa stie mamicile?

 

Metode de adormit copii de 2 ani

Legănat

Aceasta este una dintre cele mai folosite metode pentru a vă adormi copilașul. Deși acesta a mai crescut și este mai greu de purtat în brațe sau de legănat pe picioare, poate să fie o metodă care vă va ajuta. Fie că îl veți legăna pe picioare, în brațe sau într-un pătuț (sau scăunel), copilașul ar trebui să adoarmă liniștit.

Oboseală

Chiar dacă părinții sunt foarte obosiți după o zi întreagă petrecută alături de copilași, aceștia au mereu rezerve păstrate de energie, atât pentru seara, cât și pentru peste noapte. Prin urmare, se recomandă ca înainte cu 30-60 de minute de ora de culcare obișnuită a copilului, să îl obosiți prin diferite activități. Acestea pot ține de joacă sau doar de o simplă plimbare prin casă.

Astfel, oboseala pe care o va simți, îi va induce somnolență.

cum imi pot face copilul sa adoarma mai repede

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Bine ai venit acasa, fericire! Iata cosuletele pentru bebe cu care sa il astepti!

Rutină

La fel ca în cazul părinților care își construiesc o rutină și țin cont de ea, exact la fel se întâmplă și în cazul copiilor. Prin urmare, se recomandă să

stabiliți anumite ore fixe de somn ale micuțului și să le respectați, pentru a se crea respectiva rutină. Astfel, organismul celui mic se va potrivi cu orele de somn ale părinților. Vă puteți folosi de o băiță caldă sau de alăptat (dacă încă este cazul), pentru a-i semnala celui mic că urmează momentul să doarmă.

Atmosfer ă potrivită

Chiar dacă poate nu știați acest lucru, temperatura camerei în care doarme copilul, pătuțul, dar și umiditatea, sunt trei elemente foarte esențiale pentru ca micuțul vostru

să se poată odihni așa cum trebuie. Prin urmare, se recomandă ca în camera copilului să fie aproximativ 22 de grade Celsius, iar umiditatea să ajungă la 50%.

Hrană de zi, somnul de noapte

Majoritatea părinților știu cât de greu este să-i convingă pe cei mici să mănânce în timpul zilei, din cauza faptului că la vârste fragede, aceștia pot fi destul de mofturoși.

Însă dacă veți reuși să faceți acest lucru, să-i convingeți să termine toată mâncarea la mesele din timpul zilei, spre seară, atunci când se va apropia ora de culcare, veți observa că nu li se vor mai face foame, deci vor putea dormi liniștiți.

plimbarea inainte de somn adoarme copiii

Citeste si: Incredibil! Cum arată Gina Chirilă la 5 zile după ce a născut! Nici o proaspătă mămică nu s-a pozat mai sexy ca ea

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Plimbare

Dacă după toate aceste metode încercate, cel mic tot nu vrea să doarmă, recurgeți la o altă metodă și anume, plimbarea cu mașina. Scoateți copilașul la o plimbare pe timp de noapte cu mașina. Nu este nevoie decât de câteva ture date prin zona cartierului vostru, pentru a-l adormi imediat. Apoi va trebui doar să îl transportați cu atenție în pătuțul său comod.

Muzică

Această metodă este una foarte folosită. Tot ce trebuie să faceți este să vă dați seama care este muzica pe placul copilului vostru. Iar seara când nu poate să adoarmă, îi puneți respectiva melodie, sau mai multe, în funcție de câte îi plac. O altă recomandare dată chiar de specialiști, este legată de imprimarea anumitor cântece sau doar simple înregistrări cu vocea lor. ÎI va calma și îi va ajuta să adoarmă.

Dormiți lângă copil

Exact ca și adulții, și copiii   se află în situația de a avea nevoie de o companie plăcută pentru a se putea relaxa și a dormi liniștiți. Prin urmare, tot ce trebuie să faceți, dacă cel mic nu vrea să se culce, este să vă întindeți lângă el, până când acesta va adormi. Astfel, cel mic se va simți în siguranță, dar totodată și părinții se vor simți mai bine că au reușit să-l adoarmă pe acesta.

metode de adormit copii

Citeste si: Incredibil! Actrița a născut în mare secret, chiar de Ziua Muncii



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum să scapi de păduchi. Care sunt soluţiile cele mai eficiente?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies