Metode naturale care te scapa de durerile menstruale. Incerca-le si tu !

Metode naturale care te scapa de durerile menstruale. Incerca-le si tu !
Metode naturale care te scapa de durerile menstruale. Incerca-le si tu !

Unele persoane pot avea dureri menstrule foarte mari.

Pentru a scapa de aceste dureri exista unele medicamente, dar acestea pot avea efecte secundare nedorite, sau pur si simplu pot fi prea dure pentru stomacul tau.  In plus, nu este tocmai indicat sa folosesti medicamente atat de des (lunar).  Deci daca esti in cautarea unor solutii alternative, iata cateva metode naturale care chiar ajuta in lupta cu aceste dureri.

Fa un dus sau o baie fierbinte- „Caldura aduce fluxul de sange catre zona pelviana si ajuta la relaxarea muschilor care provoaca acele dureri”, explica  Alyssa Dweck, MD, ginecolog in Westchester, New York



Foloseste tampoane calde – avand in vedere ca nu se poate sta toata ziua in cada cu apa calda, poti folosi un tampon incalzit adeziv care sa se potriveasca in ciorapii sau blugii tai, pentru a oferi  o caldura calmanta muschilor tai, constant, timp de pana la 8 ore.

Fa sport intensiv inainte de perioada menstrei – stimuleaza  productia de endorfine, acestea ajuta la blocarea crampelor dureroase.
Femeile care fac sport regulat reusesc chiar sa previna aceste dureri.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Obtine orgasm – serios, chiar functioneaza. Nu e clar cum actioneaza,dar merita sa incerci. Daca nu faci parte din clubul norocoaselor care au un partener, foloseste vibratorul pentru o sesiune solo. „Un orgasm intr-adevar scuteste de crampe menstruale unele femei”, spune Dweck

Bea ceai cu ghimbir sau scortisoara – consumul de orice lichid cald poate reduce drastic crampele, dar secretul este condimentul pe

care sa il folosesti.  Ghimbirul are o istorie lunga de luptator natural impotriva durerilor, iar scortisoara este considerata un anti-inflamator care ajuta la reducerea spasmelor uterine cauzate de crampe.

Fa  Nidra Yoga – un studiu recent a constatat ca un anumit tip de yoga numit Nidra poate ameliora durerile menstruale si chiar poate ajuta si cu alte probleme cum ar fi un un flux sanguin abundent.

Yoga Nidra este un stil care se concentreaza pe relaxare profunda si implica meditatie ghidata. Studiul a constatat ca aceasta stare de relaxare profunda a fost legata de o scadere a hormonilor care joaca un rol cheie in durerile menstruale.
Sursa: www.womenshealthmag.com



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies