Metode pentru îmbunătățirea vieții intime

metode pentru imbunatatirea vietii sexuale
Metode pentru îmbunătățirea vieții sexuale

Chiar dacă reprezintă un subiect tabu pentru multe persoane, viața sexuală joacă un rol foarte important, pentru orice persoană. Acest aspect al vieții ne poate afecta întreaga stare de spirit și de aceea este esențial să îi acordăm atenție.

În cadrul unei emisiuni, doctorul Cezar a explicat care sunt beneficiile care vin odată cu o viață sexuală sănătoasă, dar și cum o putem îmbunătăți.

Cât de importantă este viața sexuală

despre sexualitate
Totul despre sexualitate[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Care sunt beneficiile vieții sexuale regulate

Specialiștii menționează faptul că viața sexuală are un rol esențial pentru oricine și este de datoria fiecăruia să încerce să își îmbunătățească acest aspect al vieții.

Absența acestor momente sau neîmplinirea pot să ne agraveze sănătatea, crescându-ne nivelul de stres.

„Bolile apar și se înmulțesc cu atât mai mult cu cât există mai multă frustrare sexuală. Cu cât există mai multă neîmplinire în acest aspect al vieții, cu atât apar mai multe afecțiuni și probleme.”, a declarat medicul.

Comunicarea, primul pas către o viață sexuală sănătoasă

stresul afecteaza viata sexuala
Stresul afectează viața sexuală[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Este foarte probabil ca în momentul în care suntem implicați într-o relație de lungă durată, să apară monotonia în cuplu. Cu toate acestea, situația poate să fie și una pozitivă, dacă există o comunicare eficientă între cei doi. Este esențial să îi spunem partenerului care sunt dorințele și nevoile noastre, fără să credem că vom fi judecați.

„Este nevoie de comunicare deschisă, să spui ce ai pe suflet, ce ți-ai dori, fără să îți fie frică de riscul de a fi judecat, de a fi interpretat greșit. Dacă nu există comunicare, există un blocaj și atunci relația sexuală este ceva monoton, rigid.”, a declarat doctorul.

De asemenea, contează foarte mult starea de spirit pe care o avem. Cu cât primim mai multe complimente și ne simțim mai apreciați, cu atât dorința noastră sexuală crește.

Trebuie să înțelegem că vorbele bune sunt foarte importante într-o relație. Este recomandat să ne lăudăm partenerul, să îl facem să se simtă bine și iubit alături de noi, pentru a ne bucura de împlinire pe toate planurile.

 „Mare atenție la cum vorbim cu celălalt, deoarece cuvintele dor, mai ales când te adresezi către un om negativ față de aspectul fizic. Dacă nu obținem validări, aprobări, laude, aprecieri din partea celorlalți, trebuie să ne căutăm în altă parte.

Trebuie să găsim pe cineva care să observe și partea bună din noi. Avem nevoie de serotonina crescută, asta înseamnă laudă. Partenerele care își critică bărbații, le diminuează testosteronul, iar acei bărbați devin mai puțin competenți. Trebuie să lăudăm partenerul, să observăm calitățile sale. , a mărturisit doctorul Cezar.

Sfaturi pentru o viață sexuală mai bună

viata sexuala
Ce sfaturi are doctorul legat de viața sexuală[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum să atragi mai mult bărbații: 10 moduri dovedite științific

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Acest aspect al vieții are legătură atât cu sănătatea fizică, cât și emoțională. De aceea, trebuie lucrat la stresul cotidian, pentru a fi diminuat. O viață echilibrată, fără excese, va duce către fericire și împlinire și în momentele intime. Doctorul a specificat faptul că mișcarea joacă un rol esențial, deoarece ne ajută să fim mai energici și să scăpăm de stres.

„Nu există sănătate fără sport. Mai ales echilibrul în zona de mijloc, zona abdomenului, a spatelui este foarte important pentru secreția de testosteron. Exercițiile fizice cu greutăți îi ajută atât pe bărbați, cât și pe femei.”, a declarat doctorul.

Chiar și alimentația este importantă, atunci când ne dorim o viață sexuală împlinită. Medicul a precizat că dulciurile sunt extrem de negative și în acest caz. Este recomandat să avem un echilibru în alimentație. Concret, nicio extremă nu este bună, fie că vorbim de vegetarieni, care nu consumă deloc proteină animală, sau de cei ce fac un exces de carne.

„Zahărul scade foarte mult libidoul, creează inflamație și afectează vasele de sânge. Alimentația exclusiv vegetariană scade testosteronul și libidoul., a povestit doctorul specialist.

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

3 obiceiuri care îți vor schimba viața amoroasă pentru totdeauna

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies