Metode prin care poți rămâne tânără fără intervenții estetice

Metode prin care poți rămâne tânără fără intervenții estetice
Metode prin care poți rămâne tânără fără intervenții estetice

Multe persoane își doresc ca pielea să rămână cât mai tânără și fermă, fără a apela la intervenții estetice. Însă, pentru ca acest lucru să devină realizabil, oamenii trebuie să își cunoască structura pielii, și să o îngrijească corespunzător. Află câteva metode prin care poți rămâne tânără, fără a apela la intervenții estetice!

Dr. Cătălin Manole, dermatolog, a vorbit în cadrul emisiunii ,,Teo Show" difuzată la Kanal D, despre modul în care poți rămâne tânără fără intervenții estetice. Acesta este de părere că un ajutor pentru piele tânără sunt produsele care conțin acid hialuronic și colagen, care au rezultate bune, însă termenii de așteptare sunt destul de mari. Totodată, oamenii trebuie să își cunoască, pentru început, structura pielii. Pielea reprezintă organul care este ușor abordabil și cel mai expus, care necesită atenție sporită. 

“Există produse care conțin acid hialuronic și colagen. În esența fac ce promit, dar termenii de așteptare pentru rezultat sunt destul de mari. Nu vă așteptați la rezultate imediate, mai ales pentru soluții durabile. Înainte de a caută frumusețea și a vedea cum funcționează ele, trebuie să știm mai întâi care este structura pielii. Pielea, în esență, este un organ, cel mai mare organ, cel mai întins, cel mai expus, un organ cu multe funcții.

Din punct de vedere al anatomiei microscopice, pielea este alcătuita dintr-un țesut epitelial care este localizat pe o membră foarte fină, iar dedesubt prezintă un țesut conjunctiv. Acest țesut este cel care conține acid hialuronic ”, a precizat specialistul.

Citește și: Cum să ai un ten strălucitor

Metode prin care poți rămâne tânără fără intervenții estetice[Sursa foto: pexels]

Citește și: Beneficiile kinetoterapiei în timpul sarcinii

Cremele, o soluție pentru a rămâne tânăr

De foarte mult timp, cremele pentru ten și corp sunt folosite pentru întreținerea pielii, și asta datorită conținutului ridicat de substanțe active. Totodată, soluțiile care se ingerează ajută foarte mult la regenerarea comportamentului colagen.

“Crema are o rată de absorbție pe care mulți o creditează la anumite valori. Ea poate fi potențată de anumite substanțe adjuvante care se adaugă produsului respectiv, iar soluțiile care se ingerează ajuta și ele, în esența, la regenerarea comportamentului colagen”,

a spus acesta.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Rezultatele apar doar în momentul în care fiecare persoană își ia in calcul modul de viață, experiența pielii, factorii externi, și modul în care alege să își îngrijească pielea. 

“Este greu de spus. Acum trebuie să luam în calcul și modul de viață al persoanei respective, experiența pielii respective, factorii externi, modul în care persoana respectivă alege să își îngrijească pielea”, a explicat el.

Citește și: 4 sfaturi pentru îngrijirea buzelor în sezonul rece

Metode prin care poți rămâne tânără fără intervenții estetice[Sursa foto: pexels]

Citește și: De ce este importantă hidratarea în lupta cu acneea

Excesul expunerii la soare

Expunerea excesivă la razele solare produce leziuni cumulative la nivelul pielii. Printre riscurile expunerii la soare se numără arsurile solare, insolația, si dezvoltarea unor cancere cutanate.

Astfel, o expunere excesivă la soare obosește considerabil organismul, sistemul cardiovascular și secătuiește depozitele energetice. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

“Un lucru cu care ma întâlnesc frecvent in practica este expunerea la soare, care produce leziuni cumulative la nivelul pielii. Faptul ca o perioada scurta de timp stau pe o scara imaginara de la 1 la 10, la următoarea expunere nu o voi lua din nou de la 1 sau de la 0, voi lua de unde am lăsat-o. (…) excesul de expunere la soare înseamnă arsurile solare. Trebuie sa se realizeze expunerea la soare, însă nu brusc și violent”,  a mai precizat specialistul.

Retinolul, riscuri și avantaje pentru frumusețe

Retinolul este un cunoscut derivat de vitamina A, care joacă un rol antioxidant important în organism. Deși are multe funcții în organism, vitamina A este renumită pentru efectele benefice asupra pielii, fiind considerat cel mai puternic agent anti-aging care poate fi adăugat în produsele de îngrijire a pielii. Retinolul ajută la diminuarea ridurilor fine, a petelor pigmentare, și stimulează sinteza de colagen. Rezultatele se vor observa abia după 2-3 luni. În primele săptămâni de utilizare poate avea ca efect advers înrăutățirea acneei, începând de la roșeață, o ușoară senzație de sensibilitate a pielii. Totodată, buzele devin uscate, și vor avea nevoie de hidratare pe timpul zilei. Femeile însărcinate sau care alăptează nu au voie să folosească produse pe bază de vitamina A.

Citește și: Alimente extrem de sănătoase care îți ajuta tenul. Sunt dovedite științific

Metode prin care poți rămâne tânără fără intervenții estetice[Sursa foto: pexels]

Citește și: Beneficiile niacinamidelor pentru piele

“Retinolul este un derivat de vitamina A, care își are rolul ei în ceea ce înseamnă homeostazie sau de a menține fiziologia pielii. Sunt voci care îl susțin, voci care au o anumită teamă, în funcție și de experiența fiecăruia. Se folosește intens pe leziuni acneice, se folosește pe leziuni hiperpigmentare. Un retinoid de potență mare se dă numai cu prescripție medicală, numai în urma unui consult la medic, numai după ce pacientul a înțeles care este scopul și efectele adverse. Retinolul nu este recomandat în sarcină sau alăptare, poate produce efecte adverse locale prin aplicarea lui, începând de la roșeață, ușoară senzație de sensibilitate a pielii respective. În momentul în care se începe tratamentul, se începe cu doze mici care se cresc treptat”,  a încheiat el.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Beneficiile kinetoterapiei în timpul sarcinii

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies