Metode prin care te poți lăsa de fumat

Metode prin care te poți lăsa de fumat
Metode prin care te poți lăsa de fumat

Există mai multe metode prin care puteți să renunțați la fumat. Nimeni nu spune că va fi ușor, dar pentru sănătatea dumneavoastră merită, cu siguranță, să încercați.

Aproape toți fumătorii au încercat, cel puțin o dată, să renunțe la acest viciu. Dependența de nicotină este greu de abandonat, dar nu imposibil. Noi vă dezvăluim câteva metode prin care puteți să vă lăsați de fumat.

Cum puteți să renunțați la fumat

Nicotina dă o senzație de bine, pe moment, și tocmai de aceea crează dependență. Mulți fumători susțin că acest obicei îi ajută să scape de stres sau de supărare și în plus, reduce senzația de foame.

Chiar dacă soluția ideală pentru a renunța la acest obicei pare a fi, la prima vedere, opritul brusc, sunt și medici care susțin că, de fapt, acest viciu trebuie vindecat prin mai multe etape.

Dacă și dumneavoastră vreți să vă lăsați de fumat, ar trebui, în primul rând, să vă întocmiți un plan, pe care să-l urmați, pas cu pas. Veți avea nevoie de ambiție și de multă voință, dar merită!

Gândiți-vă cât de mult vă afectează sănătatea acest viciu. Majoritatea cancerelor pulmonare sunt cauzate de fumat, ca să nu mai vorbim de faptul că țigările atacă și alte organe din corp . Așadar, stabiliți care este motivul pentru care ar trebui să lăsați țigările și nu vă abateți niciodată de la această motivație.

Țineți cont de faptul că creierul dumneavoastră s-a obișnuit cu doza zilnică de nicotină, așa că dacă vreți să renunțați brusc, este foarte posibil să nu puteți face asta pentru mult timp.

Tocmai de aceea, încercați, la început, să înlocuiți țigările cu alte produse care conțin nicotină. Acestea vă vor ajuta să nu aveți stări de depresie, frustrare și să nu fiți irascibil.

Aveți la dispoziție o gamă largă de produse: plasturi, gumă de mestecat sau pastile. În timp, veți reuși să renunțați și la acestea, pentru că dependența de nicotină o să scadă, treptat.

Apelați cu încredere la persoanele dragi, ca să vă susțină în lupta dumneavoastră cu dependența de nicotină.
Încurajările lor vă pot ajuta să nu cedați tentației de a fuma încă o ultimă țigară.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cel puțin la început, evitați petrecerile și ieșirile cu prietenii, ca să nu vi se declanșeze pofta de fumat.

Atunci când simțiți nevoia să fumați, mestecați o gumă mentolată sau spălați-vă pe dinți.

Mergeți la masaje sau la alte procedee care vă relaxează, ca să scăpați de stresul care vă împinge să fumați.

Multe persoane se tem că, dacă se vor lăsa de fumat, se vor îngrășa. Este foarte posibil să se întâmple asta, dacă veți înlocui țigările cu mâncare sau cu dulciuri.

Metode prin care te poți lăsa de fumat

Citeste si: CITESTE: 5 metode simple pentru a renunța la fumat

Faceți cât mai mult sport și mișcare fizică, în special în aer liber. Acest lucru vă ajută să scăpați de dependența de nicotină și în plus, în acest fel nici nu vă veți îngrășa.

Fructele și legumele sunt aliatele dumneavoastră în lupta cu această dependență.

Mâncați mai multe porții pe zi și încercați să le consumați crude, ca să beneficiați de cât mai multe vitamine și minerale.

Apelați la recompense. În afara faptului că organismul dumneavoastră vă va mulțumi dacă veți renunța la țigări, gândiți-vă că veți face și economii. Cu acei bani, cumpărați-vă ceva ce vă doreați de mult.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Fumatul cauzează grave probleme de sănătate

Nu este niciodată prea târziu să renunțați la fumat. Sănătatea dumneavoastră trebuie să aibă întotdeauna prioritate.

Gândiți-vă că după doar 20 de minute de la ultima țigară fumată, tensiunea arterială scade, iar dacă o zi întreagă nu veți fuma, nivelul de monoxid de carbon din sânge va reveni la normal.

După două săptămâni, deja scade riscul de a suferi un atac de cord, iar plămânii încep să funcționeze din ce în ce mai bine. Pe termen îndelungat, scade și riscul de a face cancer pulmonar, alte tipuri de cancer sau boli cardiovasculare.

La nivel global, fumatul reprezintă principala cauză de mortalitate, care ar putea să fie evitată. În fiecare an, aproximativ 7 milioane de oameni își pierd viața din cauza acestui viciu.

În țara noastră, în fiecare zi se vând peste 5 milioane de pachete de țigări. Gândiți-vă că 85% dintre persoanele care au cancer pulmonar fumează. Fumătorii au un risc crescut de a face tuberculoză, de a dezvolta probleme ale aparatului vascular, probleme cu erecția sau chiar infertilitate.

În plus, dantura are de suferit din cauza fumului de țigară, la fel și pielea, unghiile și părul. În fiecare zi, în România mor 70 de oameni din cauza fumatului și doar 40 de infarct.

Citeste si: 20 de simptome de cancer pe care majoritatea femeilor le ignora

Odată ce v-ati hotărât să renunțați la fumat, cel mai probabil veți începe să simțiți efectele sevrajului nicotinic. Acesta include următoarele stări:

  • pofta de dulce, cauzată de absența unei substanțe cu care organismul se obișnuise
  • tulburări ale somnului
  • tuse persistentă, din cauza faptului că plămânii se refac. Chiar dacă sună ciudat, această tuse este benefică, pentru că ajută plămânii să elimine substanțele nocive acumulate în timpul fumatului
  • schimbări de dispoziție, cauzate de faptul că sistemul hormonal este perturbat
  • constipație, cauzată de absența nicotinei, care stimulează tractul digestiv.


Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies