Alfă din rândurile următoare care sunt cele mai bune combinații de alimente pe care le poți introduce într-un mic dejun de post.
Perioada postului reprezintă o perioadă de curățare trupească și sufletească, în care principala provocare a persoanelor care decid să parcurgă postul este găsirea unor combinații alimentare care să le asigure senzația de sațietate și în același timp să le permită să respecte lista cu alimente permise în timpul postului. În acest caz, persoanele care în mod normal consumă numeroase alimente de origine animală întâmpină unele probleme în realizarea meniului săptămânal.
Care sunt alimentele de post bogate în proteine
Citește și: Meniu de post pentru o săptămână. Ce poți mânca, sănătos și gustos, în fiecare zi
Citește și: Dieta pe bază de proteine. Principii, avantaje și contraindicații
Leguminoase
Leguminoasele sunt unele dintre cele mai indicate alimente în perioada postului, care au o cantitate semnificativă de proteine și pot înlocui cu ușurință preparatele din carne.
Printre acestea amintim lintea, fasolea verde și albă, năutul și mazărea.Ciuperci
Din categoria legumelor bogate în proteine, ciupercile câștigă detașat. Acestea reprezintă un înlocuitor aproape perfect al cărnii, datorită conținutului crescut de proteine, seleniu, cupru și fier.
Cerealele
Printre cerealele bogate în proteine amintim grâul, porumbul, orezul, ovăzul, secara și quinoa.
Acestea pot fi consumate de minune la micul dejun, cu lapte de soia sau de migdale. De asemenea, pot fi introduse în diverse combinații alimentare, cu fructe uscate sau proaspete, nuci și semințe.Semințele
Semințele de susan, floarea-soarelui, dovleac, in și chia reprezintă o alternativă excelentă în perioada postului. Acestea sunt bogate în proteine, fier, zinc și magneziu, constituind o alternativă sățioasă și sănătoasă pentru gustările din timpul postului.
Fructe oleaginoase
Migdalele, nucile, arahidele, fisticul și alunele sunt o sursă excelentă de proteine, conținând în același timp și o cantitate importantă de vitamina E. Mai mult decât atât, pe lângă conținutul semnificativ de proteine, acestea sunt extrem de sățioase, fiind suficient un singur pumn pentru a ne simți sătui.
7 idei de mic dejun de post bogat în proteine
Terci de ovăz cu fructe de pădure și miere
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Terciul de ovăz reprezintă unul dintre cele mai sănătoase preparate pe care le poți servi la micul dejun.
Înlocuiește laptele de origine animală cu cel de soia sau de migdale și bucură-te de savoarea acestui preparat. Dacă vrei să beneficiezi de un plus de proteină, poți să adaugi și semințe de chiar.Guacamole
Pentru a pregăti acest mic dejun ai nevoie de un avocado, busuioc, un cățel de usturoi, sucul de la o jumătate de lămâie, sare și piper. Pisează avocado până când devine o pastă, iar apoi amestecă-l cu celelalte ingrediente, care la rândul lor trebuie pisate, până când obții o compoziție omogenă. Se servește pe pâine prăjită.
Salată de legume cu brânză tofu
Folosește legumele tale preferate și înlocuiește brânza de origine animală cu cea din tofu.
Salată de fructe cu migdale
Combinația de fructe cu migdale reprezintă o idee de mic dejun delicios, sănătos, sățios și fresh pentru perioada postului.
Bruschete
Pentru a pregăti bruschete de post ai nevoie de roșii cherry, doi căței de usturoi, piper, ulei de măsline și busuioc verde. Taie roșiile cherry mărunt și amestecă-le cu restul ingredientelor. Pune această compoziție peste o felie de pâine prăjită.
Humus cu pâine prăjită
Pentru a prepara humus ai nevoie de 500 de grame de năut, sucul a două lămâi, 100 ml de ulei, două linguri de pastă de susan, 4 căței de usturoi și o crenguță de pătrunjel.
Cu o seara înainte de preparare, se pune năutul în apa rece. A doua zi se scurge si se pune la fiert, iar când boabele s-au înmuiat, se scurg si se mixează. Se adaugă pasta de susan. Ulterior, adaugi sucul de lămâie și uleiul de măsline și mixezi până când obții o pastă. Pune pasta în farfurie și deasupra puțin ulei de măsline.
Buritto cu legume
Poți să te bucuri de savoarea unui buritto de post cu doar câteva ingrediente: o lipie, de o ceapă, ardei roșu, brânză tofu, salată verde și 2 ciuperci. Fărâmițează brânza tofu și pune-o la călit foarte puțin în tigaie, împreună cu restul ingredientelor. Când legumele încep să se înmoaie, scoate-le din tigaie și condimentează-le cu sare și piper. Pune tot amestecul în lipie și bucură-te de savoarea sa.
Alte idei pentru mic dejun de post gustos și sățios
Dacă ideile menționate anterior nu sunt pe placul tău, poți să încerci și alte combinații de mâncăruri de post, cum ar fi salata de vinete fără maioneză, zacusca sau pasta de năut, pe care, de asemenea, o poți combina cu usturoi și verdeață, iar apoi o poți pune pe pâine prăjită. De asemenea, poți să încerci diferite combinații de smoothie .
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.
@kfetele.ro #mâncaredepost #mâncaresănătoasă #mâncare #mâncareromânească #mâncarebună #foryou #romania #foryoupage #kfetele ♬ sunet original- 𝗞𝗳𝗲𝘁𝗲𝗹𝗲.𝗿𝗼