Statisticile arata ca aproximativ 70% din populatia globului sufera de intoleranta la lactoza iar incidenta intolerantei la gluten este de 1 la 100 de oameni.
Iata o varianta de mic dejun gustos si energizant potrivit pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten si/sau lactoza sau cele care tin post sau sunt vegetariene.
INGREDIENTE
3 linguri de quinoa fiarta
200 ml lapte de migdale
2 linguri seminte de chia
2 lingurite sirop de agave
2 lingurite de scortisoara
3 lingurite de fulgi de cocos
jumatate de lingurita de cacao
Suc pentru slabire dupa reteta lui Carmen Bruma! Uite ce usor se face!
Boabele de quinoa se cumpara din supermarket sau magazinele naturiste, se lasa in apa cateva ore sau o noapte si se fierb exact ca orezul( 1 parte boabe,3 parti apa).
Se toarna laptele de migdale intr-un bol si se adauga semintele de chia. Asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa dupa care puneti quinoa, scortisoara, siropul de agave, fulgii de cocos si amestecati. Presarati cacao deasupra si bucurati-va de un mic dejun energizant, gustos si satios!
Sursa: CarmenBruma.ro