Micul dejun energizant. 10 alimente sănătoase cu care să îți începi ziua cu bucurie și vitalitate

Micul dejun energizant. 10 alimente sănătoase cu care să îți începi ziua cu bucurie și vitalitate
Micul dejun energizant. 10 alimente sănătoase cu care să îți începi ziua cu bucurie și vitalitate

O rutină bună de dimineață și un mic dejun sănătos te vor ajuta să cucerești ziua. Din păcate, majoritatea oamenilor consumă doar cafea la micul dejun și sar peste cea mai importantă masă a zilei.

Alții preferă să treacă pe la patiserie și să cumpere un gogoșar sau clătite pentru micul dejun. Cu toate acestea, aceste bunătăți dulci sunt pline de grăsimi saturate și zaharuri și conțin puține sau deloc proteine sau fibre.

10 alimente sănătoase cu care să îți începi ziua cu bucurie și vitalitate

Ce ar trebui să mănânci dimineața pentru a fi sănătos și pentru a te menține activ până la prânz! Iată 1o alimente sănătoase pe care ar trebui să le incluzi în micul dejun.

Fructele colorate sunt bogate în polifenoli, vitamine și fibre. Poți alege fructe precum portocale, căpșuni, lychee, papaya, cireșe, kiwi, guava sau mere, care sunt bogate în vitamina C și antioxidanți. Bananele, cantalupul și mango sunt, de asemenea, surse bune de potasiu.

Somon

Somonul este o sursă excelentă de acizi grași omega-3 și se potrivește bine cu ouă ochiuri și pâine integrală.

Este ușor de pregătit, hrănitor și îți oferă energie pentru o bună parte a dimineții.

Citește și: Supă cremă de conopidă. Mai cremoasă decât îți poți imagina!

Citește și: Ciorbă de perișoare. Exact ca la mama acasă!

Brânză de vaci

Brânza de vaci este bogată în vitaminele A, B și calciu și poate sări în ajutorul tău în lupta împotriva foamei.

Poți amesteca brânza de vaci cu fructe, nuci sau piper pentru un mic dejun delicios și sănătos.

Ceai negru

Ceaiul negru poate fi un înlocuitor excelent pentru cafea dimineața. Conține antioxidanți, cofeină și acid L-teanin, care îmbunătățește concentrarea și relaxarea.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este bogat în proteine și poate fi consumat cu fructe proaspete sau uscate, nuci sau migdale pentru un mic dejun hrănitor.

Nuci

Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase, magneziu, potasiu și antioxidanți. Adaugă-le în iaurt, ovăz sau shake-uri pentru a te simți sătul mai mult timp.

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt bogăți în fibre, vitamine și minerale. Poți să-i înlocuiești cu pâine sau cereale pentru a avea o alternativă sănătoasă.

Semințe de in

Semințele de in sunt o sursă excelentă de omega-3, fibre și proteine. Le poți adăuga în cereale, iaurt sau shake-uri pentru a te ajuta să te simți sătul mai mult timp.

Pâine prăjită din grâu integral

Pâinea integrală este o opțiune simplă și sănătoasă, bogată în carbohidrați și fibre. Poți să o combini cu diverse ingrediente pentru un mic dejun echilibrat.

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

Spanac

Spanacul este bogat în acid folic, fibre și nutrienți care îmbunătățesc sănătatea mușchilor și a inimii. Poți adăuga spanac în omlete, sandvișuri sau shake-uri pentru un plus de prospețime.

Ouă

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate. Le poți găti în diverse moduri, cum ar fi omlete, ouă fierte sau ochiuri, pentru a avea un mic dejun hrănitor.

Nu uita că micul dejun este o masă importantă și ar trebui să alegi alimente sănătoase care să-ți ofere energie pentru începutul zilei.

Ce să bei dimineața pentru a avea energie

Apă

Consumul de apă dimineața este esențial pentru hidratare și pentru a-ți trezi organismul. Poți începe ziua cu un pahar de apă rece sau adăuga o felie de lămâie pentru un gust proaspăt.

Cafea

Diverse tipuri de ceai conțin cofeină, precum ceaiul negru sau cel verde, dar în cantități mai mici decât cafeaua. Ceaiul verde conține, de asemenea, antioxidanți benefici pentru sănătate. Un ceai dimineața poate oferi o doză ușoară de energie.

Suc de portocale sau alt suc natural

Sucurile de fructe proaspete oferă vitamine și minerale esențiale, precum vitamina C. Acestea pot oferi un impuls de energie și pot fi o alternativă la cafea sau ceai.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială. 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Prietenele de care ar fi bine să te ferești. Cele 10 tipologii de femei care pot dăuna relației tale de prietenie

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a gestionat Antonia un moment inedit pe scenă? Răspunsul artistei a cucerit publicul

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies