O rutină bună de dimineață și un mic dejun sănătos te vor ajuta să cucerești ziua. Din păcate, majoritatea oamenilor consumă doar cafea la micul dejun și sar peste cea mai importantă masă a zilei.
Alții preferă să treacă pe la patiserie și să cumpere un gogoșar sau clătite pentru micul dejun. Cu toate acestea, aceste bunătăți dulci sunt pline de grăsimi saturate și zaharuri și conțin puține sau deloc proteine sau fibre.
10 alimente sănătoase cu care să îți începi ziua cu bucurie și vitalitate
Ce ar trebui să mănânci dimineața pentru a fi sănătos și pentru a te menține activ până la prânz! Iată 1o alimente sănătoase pe care ar trebui să le incluzi în micul dejun.
Fructele colorate sunt bogate în polifenoli, vitamine și fibre. Poți alege fructe precum portocale, căpșuni, lychee, papaya, cireșe, kiwi, guava sau mere, care sunt bogate în vitamina C și antioxidanți. Bananele, cantalupul și mango sunt, de asemenea, surse bune de potasiu.
Somon
Somonul este o sursă excelentă de acizi grași omega-3 și se potrivește bine cu ouă ochiuri și pâine integrală.
Citește și: Supă cremă de conopidă. Mai cremoasă decât îți poți imagina!
Citește și: Ciorbă de perișoare. Exact ca la mama acasă!
Brânză de vaci
Brânza de vaci este bogată în vitaminele A, B și calciu și poate sări în ajutorul tău în lupta împotriva foamei.
Poți amesteca brânza de vaci cu fructe, nuci sau piper pentru un mic dejun delicios și sănătos.Ceai negru
Ceaiul negru poate fi un înlocuitor excelent pentru cafea dimineața. Conține antioxidanți, cofeină și acid L-teanin, care îmbunătățește concentrarea și relaxarea.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Iaurt grecesc
Iaurtul grecesc este bogat în proteine și poate fi consumat cu fructe proaspete sau uscate, nuci sau migdale pentru un mic dejun hrănitor.
Nuci
Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase, magneziu, potasiu și antioxidanți. Adaugă-le în iaurt, ovăz sau shake-uri pentru a te simți sătul mai mult timp.
Cartofi dulci
Cartofii dulci sunt bogăți în fibre, vitamine și minerale. Poți să-i înlocuiești cu pâine sau cereale pentru a avea o alternativă sănătoasă.
Semințe de in
Semințele de in sunt o sursă excelentă de omega-3, fibre și proteine. Le poți adăuga în cereale, iaurt sau shake-uri pentru a te ajuta să te simți sătul mai mult timp.
Pâine prăjită din grâu integral
Pâinea integrală este o opțiune simplă și sănătoasă, bogată în carbohidrați și fibre. Poți să o combini cu diverse ingrediente pentru un mic dejun echilibrat.
Spanac
Spanacul este bogat în acid folic, fibre și nutrienți care îmbunătățesc sănătatea mușchilor și a inimii. Poți adăuga spanac în omlete, sandvișuri sau shake-uri pentru un plus de prospețime.
Ouă
Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate. Le poți găti în diverse moduri, cum ar fi omlete, ouă fierte sau ochiuri, pentru a avea un mic dejun hrănitor.
Nu uita că micul dejun este o masă importantă și ar trebui să alegi alimente sănătoase care să-ți ofere energie pentru începutul zilei.
Ce să bei dimineața pentru a avea energie
Apă
Consumul de apă dimineața este esențial pentru hidratare și pentru a-ți trezi organismul. Poți începe ziua cu un pahar de apă rece sau adăuga o felie de lămâie pentru un gust proaspăt.
Cafea
Diverse tipuri de ceai conțin cofeină, precum ceaiul negru sau cel verde, dar în cantități mai mici decât cafeaua. Ceaiul verde conține, de asemenea, antioxidanți benefici pentru sănătate. Un ceai dimineața poate oferi o doză ușoară de energie.
Suc de portocale sau alt suc natural
Sucurile de fructe proaspete oferă vitamine și minerale esențiale, precum vitamina C. Acestea pot oferi un impuls de energie și pot fi o alternativă la cafea sau ceai.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.