Micul dejun ne poate si incalzi, nu doar hrani. Retete pentru lunile reci de iarna!

Micul dejun ne poate si incalzi, nu doar hrani. Retete pentru lunile reci de iarna!
Micul dejun ne poate si incalzi, nu doar hrani. Retete pentru lunile reci de iarna!

Micul dejun este prima masa a zilei si cea mai importanta.

Aceasta masa trebuie sa ne furnizeze energia necesara dar si satietatea pana la urmatoarea masa. In lunile de iarna,  diminetile sunt foarte reci iar micul dejun ar fi bine sa determine nivelul de temperatura in organism. Stomacul este un generator termic bun, motiv pentru care trebuie sa mancam alimente care sa ne ofere caldura necesara. Iata cateva idei de mic dejun care ne vor ajuta sa ne bucuram de lunile reci de iarna

Terci de ovaz- este regele mic dejunurilor.

Terciul de ovaz este in mare parte realizat din ingrediente cu indice glicemic scazut si acest lucru inseamna ca elibereaza energie lent si poate fi folosit in incalzirea organismului pentru partea rece a zilei. Ingredientele pot fi ajustate pentru a se potrivi gusturilor diferite.

Granola crocanta- poate ajuta in a face o masa sanatoasa rapid intr-o dimineata rece si poate gazdui o gama de fructe uscate pentru gust mai bun.

Granola este foarte buna in  lupta cu frigul si mentine stomacul plin.

Omleta pastel cu branza de capra si ciuperci- aceasta masa este dotata cu vitamine importante si da un sentiment satisfacator care tine de cald corpului.

Briose din tarate cu morcovi si mirodenii – aceste briose pline de savoare sunt foarte usor de pregatit (timp de coacere de aproximativ 20 minute).

Taratele de cereale furnizeaza energie si caldura, binevenite pentru diminetile reci.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Napolitane cu mere- sunt reconfortante in orice moment al anului, dar pot incalzi organismul pentru lupta cu frigul. Se pot servi cu cafea, ceai sau si mai bine cu un pahar de lapte fierbinte. In felul acesta sunt o sursa mare de energie si caldura.

Clatite cu dulceata- nu este nimic mai bun decat mancatul unor clatite intr-o dimineata rece de iarna. Clatitele sunt cunoscute pentru furnizarea de energie mare si multa caldura in timpul digestiei.

Sandwich-uri cu omleta de ou- se prepara usor si au capacitatea de a furniza energie organismului pentru mult timp.

Gogosi umplute cu fructe de padure- fructele de padure sunt sanatoase pentru organism, iar atunci cand sunt folosite in interiorul gogosilor asigura suficienta caldura pentru a te proteja de vremea rece.

Batoane de cereale cu caise si nuci – furnizeaza  importante vitamine si proteine. Reteta se poate modifica  pentru a se potrivi si cu alte fructe cu coaja lemnoasa pentru o masa cu multe beneficii pentru sanatate.

Salata de fructe (citrice)- este o masa buna mai ales daca alaturi si niste oua cu paine prajita pentru a ajuta organismal sa se incalzeasca.


Fructe – exista o gama de fructe care actioneaza ca energizante, cum ar fi merele si bananele. Acestea pot fi folosite si in scurte pauze de masa, cand esti grabita. Reusesc sa dea organismului suficienta energie pentru a controla temperatura din interior.

Sursa: www.health.com



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies