Micul ghid al stimulării secreției de colagen. Secretul unei pieli sănătoase!

Micul ghid al stimulării secreției de colagen. Secretul unei pieli sănătoase!
Micul ghid al stimulării secreției de colagen. Secretul unei pieli sănătoase!

Află din rândurile următoare care este secretul unei pieli sănătoase.

Colagenul este o proteină foarte importantă pentru sănătatea și frumusețea noastră. Aceasta ne asigură un ten frumos, sănătos și fără riduri pronunțate. Mai mult decât atât, colagenul are multiple beneficii legate de frumusețea noastră, cum ar fi întărirea firului de păr, a unghiilor și menținerea sănătății articulațiilor.

Odată cu înaintarea în vârstă, producția de colagen a organismului scade considerabil, iar semnele sunt vizibile în ceea ce privește calitatea pielii, a părului și a unghiilor.

Astfel, este foarte important să ajutăm organismul nostru pentru a produce o cantitate optimă de colagen.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Viviana Iordache, medic specialist dermatolog, a vorbit despre producția de colagen și cum poate fi aceasta stimulată.

Colagenul este un strat de suport alcătuit din fibre, iar fibrele sunt constituite din aminoacizi. Rolul lui este atât de protecție a întregului organism, de susținere și nu în ultimul rând, de ajutarea a lucrurilor care stau printre aceste fibre de sânge, respectiv vasele de sânge și filetele nervoase.

Atunci când este o calitate proastă de colagen, părul se rupe ușor, este subțire, unghiile cresc greu, iar articulațiile sunt laxe .”, a spus specialistul în domeniu.  

Uzura înseamnă, în primul rând, variații în temperaturi extreme, expuneri masive la ultraviolete și deshidratare cutanată.

Consumul de alimente bogate în colagen

Citește și: Trucuri de frumusețe pentru a repara pielea lăsată din jurul gâtului. Cum să îți întinerești aspectul și să îți îmbunătățești conturul feței

stimularea productiei de colagen
Micul ghid al stimulării secreției de colagen[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Potrivit specialistului în domeniu, ceea ce mâncăm contează în felul în care producem colagen.

Astfel, pentru a stimula producția de colagen din corp, este important să consumăm produse cu proteină alimentară sau alte surse de proteină vegetală. Mai mult decât atât, specialistul în domeniu ne sfătuiește să avem parte de o alimentație diversificată, bogată în vitamine și minerale, pe care le luăm din fructe și legume proaspete.

De asemenea, alimentele bogate în Omega 3 au un rol important în producția de colagen, iar în acest caz ne este recomandat consumul de nuci și migdale. Totodată, este foarte important să consumăm și fructe și legume bogate în vitamina C, care au o cantitate mare de antioxidanți.

Folosirea produselor de îngrijire a pielii care conțin retinol sau vitamina C

Citește și: Ce este retinolul și cum îl folosim pentru îngrijirea tenului? Este unul dintre cei mai potenți agenți anti-îmbătrânire

stimularea productiei de colagen
Micul ghid al stimulării secreției de colagen[Sursa foto: freepik]

Pe lângă vitamina C pe care o luăm din alimente, este foarte important să folosim și produse de îngrijire a pielii care au această compoziție. Potrivit specialistului în domeniu, vitamina C protejează pielea de factorii oxidanți și stimulează în același timp, producția de colagen a organismului.

Retinolul este unul dintre aliații de nădejde atunci când vine vorba de frumusețea tenului.

Acesta diminuează ridurile fine și pigmentările, stimulând în același timp producția de colagen. Astfel, pentru a avea parte de un ten frumos, tânăr și sănătos, este foarte important să folosim aceste două produse în rutina noastră de îngrijire. Mai mult decât atât, există anumite tratamente care se fac în cabinetul medicului dermatolog și au ca scop stimularea producției de colagen.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Trebuie să înțelegem că tratamentele țintă pentru stimularea colagenului, sunt tratamente care se desfășoară în etape, de obicei cel puțin 3-4 etape, al căror rezultat real apare între 6 și 12 luni .”, a spus specialistul în domeniu.  

Evitarea expunerii excesive la soare

Citește și: Vitamina C şi beneficiile pentru piele. Care sunt cele mai importante ingrediente pentru un ten luminos și pentru tratarea semnelor de îmbătrânire

stimularea productiei de colagen
Micul ghid al stimulării secreției de colagen[Sursa foto: freepik]

Razele UVA și UVB emise de soare au un impact nociv asupra sănătății pielii. Acestea accelerează procesul de îmbătrânire prematură a pielii și accentuează apariția ridurilor fine. Astfel, principala metodă de a ne menține pielea tânără și sănătoasă este evitarea expunerii excesive la soare. Mai mult decât atât, este foarte important ca indiferent de anotimp sau de momentul zilei să folosim o cremă cu factor de protecție solară, pe care să o reaplicăm constant pe parcursul zilei. Astfel, pielea noastră va căpăta un aspect tânăr și sănătos, iar producția de colagen va fi în parametrii normali.

stimularea productiei de colagen
Micul ghid al stimulării secreției de colagen[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Care este rutina de îngrijire a tenului. Cei 3 pași care te vor ajuta să ai un ten strălucitor!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies