Sorin Bontea a pregătit un mușchiulet de porc cu multe legume și condimente.
Sorin Bontea este unul dintre cei mai îndrăgiți și cunoscuți chefi de la noi din țară, iar în momentul în care postează o rețetă, toți gurmanzii încearcă să reproducă delicioasa mâncare.
„Vreau să pun foi de dafin și piper.” Ce condimente folosește chef Sorin Bontea pentru mușchiulețul de porc
Chef Sorin Bontea a făcut un filmuțel pe rețelele de socializare în care a explicat pas cu pas cum pregătește mușchiul de porc pentru a fi gătit, unde folosește cât mai multe condimente.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
Ingrediente:
- Mușchi de porc
- Sare
- Piper
- Foi de dafin
- Piper boabe
- Ulei de măsline
- Cimbru
- Usturoi
- Cartofi
- Morcovi
- Ciuperci
- Țelină
„Mie îmi place să am pe masă o friptură gustoasă de porc, iar pentru asta am nevoie de un amestec de condimente. Am aici un mușchi de porc pe care îl ung cu ulei de măsline, iar acum pun condimentele, tot ce doriți. Miros foarte bine. Îl întorc și fac același lucru, îl masez. Chiar dacă au căzut condimente în tavă, nicio problemă, cu atât mai bine.
Cum pregătește chef Sorin Bontea garnitura pentru friptura de porc
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
După ce friptura s-a gătit pe jumătate, chef Sorin Bontea adaugă legumele care vor fi garnitura perfectă pentru friptura de porc. Totul arată perlat, cu un gust deosebit, din spusele bucătarului. „Fiind mușchi de porc, nu va fi foarte gras, așa că trebuie să avem puțină grăsime pentru sos, să se vadă perlat. Dau și pe carne. Cuptorul încălzit, 180 de garde, până este gata, apoi mai completăm cu apă, dacă este cazul. Voi pune toate legumele deodată, în tavă, după ce carnea e făcută pe jumătate. Orice rădăcinoasă e bună. Punem sare pe cartofi, un pic de ulei, să se facă frumoși, să lucească. Pun și niște ulei. Punem ciupercile, morcovii, cartofii și usturoiul, apoi completăm cu apă. Dacă aveți roșii, le puteți tăia în patru, se formează un sos foarte bun. Aceasta este rețeta mea de friptură de porc. Cum arată! Ce suculentă e!”, a mai povestit Sorin Bontea.