Află din rândurile următoare care este rețeta de cremă de caramel a lui chef Joseph Hadad.
Chef Joseph Hadad este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online cele mai delicioase rețete ale sale. De data aceasta, chef Joseph Hadad a pregătit un desert delicios, cremă de caramel, a cărui rețetă a filmat-o și a postat-o pe pagina sa de Instagram.
Rețeta de cremă de caramel a lui chef Joseph Hadad
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de chef Joseph Hadad, pentru 12 porții aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru cremă:
- un litru de lapte;
- 8 ouă;
- o linguriță sirop de vanilie (sau 2 plicuri de zahăr vanilat);
- un baton de scorțișoară;
- 3-4 crenguțe de cimbru;
- 250 g de zahăr alb;
- 3 felii de coajă de portocală;
- 3 felii de coajă de lămâie;
- topping de fructe.
Pentru caramel:
- 250 g de zahăr;
- o lingură de suc de lămâie;
- 50 ml de apă.
Mod de preparare:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Chef Joseph Hadad a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„1. Crema: puneți într-o oală la foc mic toate ingredientele menționate pentru cremă, mai puțin siropul de vanilie.
2. Amestecați până când zahărul se topește și adăugați siropul de vanilie. Mai amestecați puțin și luați de pe foc (temperatura laptelui trebuie să fie până la 40C).
3. Luați de pe foc și lăsați la răcit pentru aprox.
4. După ce au trecut 20 de minute, scoateți cojile de citrice, batonul de scorțișoară, cimbrul și încorporați ouăle în amestecul pentru cremă.
5. Caramelul: puneți ingredientele pentru caramel și gătiți la foc mic amestecând continuu, până când prinde o culoare maro frumoasă.
6. Puneți formele într-un vas pentru cuptor, adăugați câte o lingură și încă puțin de caramel în fiecare formă și lăsați să se întărească.
7. Turnați în fiecare formă amestecul de cremă, apoi turnați apă până aproape la jumătatea formelor în vas.
8. În cuptorul preîncălzit la 145 de grade C, coaceți pentru 1h și 10 minute. Apoi scoateți și lăsați puțin la temperatura camerei la răcit.
9. Puneți crema de caramel la frigider pentru minim 4-5 ore. Răsturnați formele pe un platou și serviți cu toppingul de fructe favorit! Poftă bună! ”, a scris chef Joseph Hadad pe pagina sa de Instagram.
Ulterior, bucătarul a venit cu câteva sfaturi și trucuri utile în bucătărie, astfel încât desertul să fie unul ca la carte.
„Mie îmi place sa fie puțin cald caramelul. De aceea le pun înainte de servire într-un vas cu apă fierbinte pentru un minut. Cu un cuțit, desprindeți marginile apoi înțepați în partea de jos pentru a ieși mai ușor.”, a precizat chef Joseph Hadad.