Miercurea Mare: Pilda femeii pacatoase si tradarea lui Iuda. Ultima zi in care gospodinele mai pot face treburi casnice

Miercurea Mare: Pilda femeii pacatoase si tradarea lui Iuda. Ultima zi in care gospodinele mai pot face treburi casnice
Miercurea Mare: Pilda femeii pacatoase si tradarea lui Iuda. Ultima zi in care gospodinele mai pot face treburi casnice

Miercurea Mare, a treia zi din Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, este ultima zi în care gospodinele prinse pe ultima sută de metri cu treburile casnice mai au restricţii.

Miercurea Mare este dedicată Tâlcuirii Evangheliei în biserică, la denie. Este încă unul dintre momentele care îndeamnă la pocăinţă şi la meditaţie. Denia care se ţine în această seară îl aduce în prim-plan pe Iuda, apostolul trădător şi, totodată, se face pomenirea femeii păcătoase care, în dorinţa de a i se ierta păcatele, a spălat cu lacrimi şi a uns cu mir picioarele Mântuitorului, înainte de Patima Sa, ca simbol al pocăinţei şi îndreptării omului păcătos.

Citeste si: ATENŢIE, femei! De ce NU este permis să intraţi în biserică de PAŞTE dacă sunteţi la MENSTRUAŢIE

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Avea o gâlmă în zona intimă! A mers la doctor pentru control. Ce avea acolo i-a şocat până şi pe medici

Citeste si: Horoscop TAROT saptamana 22-28 aprilie 2019. Mesajele CARTILOR DE TAROT pentru cele 12 zodii

Miercurea Mare este ziua în care Iuda Iscarioteanul L-a vândut pe Iisus pentru treizeci de arginţi fariseilor şi cărturarilor ce voiau să-L ucidă. Gestul lui Iuda a făcut ca, mai târziu, ziua de miercuri să fie declarată zi de post. Astfel, alături de vineri (ziua în care Iisus a fost răstignit), Miercurea Mare este una din cele două zile ale săptămânii în care creştinii postesc pe tot parcursul anului, cu excepţiile zilelor marcate ca „harţi” în calendarul

ortodox.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Marele Duce Jean de Luxemburg, decedat la vârsta de 98 de ani

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies