Mierea poate face adevărate minuni în ceea ce privește tenul nostru. Insă știați cum poate acționa în ceea ce privește tenul gras?
Aflați în rândurile următoare, care sunt modalitățile prin intermediul cărora puteți utiliza mierea, în cazul în care aveți un ten gras.
Miere pentru îngrijirea pielii: De ce este bună pentru tenul gras
Printre alte produse de îngrijire a pielii, și care pot aduce beneficii și în ceea ce privește tenul gras, nu trebuie să uităm nici de miere.
Printre altele, mierea naturală și neîncălzită reprezintă un agent antibacterian excelent, care poate ucide o gamă largă de bacterii aflate pe piele, iar în plus deține și proprietăți antimicrobiene, care ajută la atenuarea infecțiilor aflate pe piele.
Citește și: 22 beneficii impresionante ale uleiului de măsline. Cum se selectează
Citește și: Cum să utilizați uleiul de migdale pentru a îndepărta machiajul
Cum se folosește mierea pentru tenul gras
Cremă hidratantă
- Cremă cu lapte și miere
Dat fiind faptul că mierea se poate utiliza și ca o cremă hidratantă pentru tenul gras, puteți încerca și această variantă, pe care o puteți prepara chiar acasă, într-un timp foarte scurt, fiind nevoie să lăsați crema să acționeze timp de aproximativ
10 minute, aceasta putând fi utilizată o dată pe zi, însă nu foarte des, ținând cont de faptul că laptele și mierea vor curăța și hrăni pielea, având un efect hidratant și de luminare.Veți avea nevoie de 1/2 de cană de miere organică și 1/2 de cană de lapte, iar tot ce trebuie să faceți este să amestecați foarte bine cele 2 ingrediente într-un bol, conținutul să fie aplicat pe ten și să-l lăsați să se usuce, iar ulterior să clătiți fața cu apă.
- Cremă cu banane și miere
O altă modalitate prin care puteți prepara o cremă hidratantă pentru tenul gras, de această dată cu miere și banana, se poate pregăti de asemenea într-o timp foarte scurt, fiind nevoie să o lăsați să acționeze timp de 15 minute, aplicată fiind de 2 sau de 3 ori pe săptămână, dat fiind faptul că atât banalele cât și mierea au un efect hidratant asupra pielii și o protejează de radicalii liberi nocivi, având proprietatea antibacteriană care previne dezvoltarea
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o linguriță și jumătate de miere organică cu 1/2 de banană pasată, pentru ca ulterior după ce ați obținut un amestec cremos între cele 2 ingrediente, acesta să fie aplicat pe ten, lăsați să acționeze, apoi îndepărtat cu apă călduță.
- Cremă cu miere și aloe vera
Nu în ultimul rând, puteți prepara o altă cremă sau mască utilizând de această dată miere și aloe vera, tot într-un timp foarte scurt, lăsăm să
acționeze timp de aproximativ 10 minute, fiind utilizată de 2 sau de 3 ori pe săptămână, dat fiind faptul că atât mierea cât și aloe vera sunt cunoscute pentru proprietățile lor de hranire a pielii, mierea fiind un umectant natural care permite pielii să atragă și să rețină umezeala, iar aloe vera fiind bogată în mucopolizaharide, ajută la legarea umidității de piele, stimulând producția de colagen iar totodată înmoaie și celulele pielii întărite.Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o lingură de miere organică cu 2 linguri de gel proaspăt de aloe vera, până când veți obține o pastă netedă pe care ulterior o veți aplica uniform pe fața curată, evitând zona ochilor, o lăsați apoi să acționeze și o clătiți ușor cu apă călduță.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Scrub
- Scrub cu miere, zahăr și migdale
Atunci când vă doriți să înlocuiți crema hidratantă cu un scrub, de această dată vom utiliza miere, zahăr și migdale, timpul de preparare este unul de asemenea tot scurt, iar timpul în care scrubul se lasă să acționeze este de 10 minute și îl puteți utiliza o dată pe săptămână, dat fiind faptul că zahărul ajută la îndepărtarea tuturor celulelor moarte ale pielii de pe față, iar mierea ajută la hrănire și strălucire.
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o lingură de zahăr cu o linguriță de miere organică, amestecul se aplică ulterior pe față și se masează cu mișcări circulare, pentru ca ulterior să o lăsați să acționeze și să o clătiți cu apă călduță.
- Scrub cu miere și fulgi de ovăz
O altă variantă pe care o puteți utiliza este și cu miere și fulgi de ovăz, de asemenea timpul de pregătire este unul extrem de scurt, cel de acționare este de 10 minute, scrubul se poate utiliza o dată pe săptămână, dat fiind faptul că fulgii de ovăz și mierea au proprietăți curative și antiinflamatorii foarte bune, în special pentru ten, având antioxidanți, hrănind astfel pielea și ținând la distanță inflamația.
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați 2 linguri de fulgi de ovăz cu o lingură de miere, direct într-un blender, pentru ca ulterior amestecul să fie aplicat pe față, dar și pe gât și să-l frecați ușor, lăsați apoi să acționeze, și clătiți cu apă călduță.
Intinerirea pielii
- Mască de față cu miere, lămâie și ulei de măsline
In cazul în care vă doriți să mai înlăturați și semnele de îmbătrânire, puteți prepara și o mască de față cu miere, lămâie și ulei de măsline, într-un timp scurt, mască pe care o puteți lăsa să acționeze timp de aproximativ 20 de minute, fiind utilizată de 2 sau de 3 ori pe săptămână, dat fiind faptul că uleiul de măsline și mierea ajută în ceea ce privește porii restrânși, iar lămâia curăță pielea și o luminează.
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o lingură de ulei de măsline, cu o lingură de miere și 1/2 de lingură de zeamă de lămâie, însă nu înainte de a încinge puțin uleiul de măsline astfel încât pielea să îl tolereze, amestecul se aplică pe față și se lasă să acționeze, apoi o clătiți cu apă călduță, iar la final și cu apă rece.
- Pachet de față cu miere, castraveți și lapte
Pe lângă masca de față precizată anterior, mai puteți prepara chiar acasă un pachet format din miere, castraveți și lapte, timpul de pregătire este tot unul redus, cel de tratament poate să ajungă până la 30 de minute, iar pachetul se poate utiliza chiar și de 2 sau de 3 ori pe zi, dat fiind faptul că este benefic în special pentru tenul gras și predispus la acnee, calmând pielea, tratăm inflamația și curățând o în profunzime.
Tot ce trebuie să faceți este să tăiați 1/2 de castravete în bucăți mici și să puneți bucățile de castraveți, într-un blender pentru a obține o pastă mai groasă, pentru ca ulterior să o amestecați cu laptele și mierea, o lingură din fiecare, amestec pe care îl veți aplica pe față și gât, lăsați să acționeze, apoi clătiți cu apă călduță.
Mască de față obișnuită
- Pachet de față cu miere și turmeric
Mai puteți prepara un pachet de față, de această dată cu miere și turmeric, pentru a obține o mască de față obișnuită, într-un timp extrem de scurt, cel de tratament fiind cu până la 20 de minute, pachet care se poate utiliza de 2 sau de 3 ori pe săptămână, dat fiind faptul că turmericul poate trata acneea, ameliora inflamația și aduce strălucire pielii.
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați 1/2 de linguriță de pudră de turmeric cu o lingură de miere organică, amestec pe care îl veți aplica pe față și lăsați să acționeze, pentru ca ulterior să-l clătiți cu apă rece.
- Pachet de față cu miere, lămâie și albuș de ou
Puteți înlocui turmericul, cu albuș de ou și lămâie, de această dată, în cazul în care vă doriți să obțineți un pachet de față cu miere și ou pentru controlarea uleiului de pe ten, timpul de pregătire fiind unul scurt, cel de acționare cu până la 15 minute, iar pachetul se poate utiliza o dată sau de 2 ori pe săptămână, dat fiind faptul că lămâia are proprietăți astringente, curăță pielea și micșorează porii, controlând astfel excesul de sebum aflat pe ten, iar mierea face pielea mult mai netedă și albușul de ou o tonifică.
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați într-un bol o linguriță de zeamă de lămâie cu albușul de ou, pentru a obține o textură spumoasă, apoi adăugați și 1/2 de linguriță de miere, iar amestecul se aplică pe față, se lasă să se usuce, iar apoi se clătește cu apă călduță.
Agent natural de strălucire a pielii
- Pachet de față cu miere și lămâie
Puteți prepara acasă și un pachet de față doar cu miere și lămâie, ca agent natural de strălucire a pielii, într-un timp foarte scurt, cel de acționare cu până la 15 minute, iar amestecul se poate utiliza de 2 sau de 3 ori pe săptămână, dat fiind faptul că lămâia poate elimina celulele moarte ale pielii și elimina totodată acneea și punctele negre, în timp ce mierea deține proprietăți antibacteriene, ajutând ca la final pielea să fie mult mai luminată.
Tot ce trebuie să faceți este să stoarceți 1/2 de lămâie, într-un bol în care ați adăugat o lingură de miere organică și să amestecați cele 2 ingrediente, ulterior aplicați conținutul pe toată fața și lăsați să acționeze, pentru a clăti în cele din urmă cu apă călduță.
- Pachet de față cu miere, nucșoară, scorțișoară și caș
Tot pentru o piele mai strălucitoare este și pachetul format din miere, nucșoară, scorțișoara și caș, timpul de pregătire fiind de asemenea unul scurt, cel de acționare timp de cu până la 15 minute, acest amestec se poate aplica de 2 ori pe săptămână, dat fiind faptul că în ceea ce privește casul, acesta conține acid lactic care exfoliază pielea și luminează tenul totodată, mierea o hidratează și ucide bacteriile și germenii, scorțișoara o detoxifică, iar nucșoara diminuează liniile fine și ridurile,
Tot ce trebuie să faceți este să luați un bol și să puneți o lingură de caș în el, pentru ca ulterior se adăugați în bol și o linguriță de miere, un praf de nucșoară și un praf de scorțișoară, să amestecați bine, iar conținutul să-l aplicat pe față și gât, lăsați apoi să acționeze și clătiți cu apă călduță.
Tratarea acneei
- Mască de față cu miere și scorțișoară
In cazul în care aveți un ten acneic, puteți prepara acasă o mască de față cu miere și scorțișoară, foarte rapidă, care trebuie să fie lăsată să acționeze timp de aproximativ 20 de minute, aplicată de 2 ori pe săptămână, dat fiind faptul că atât mierea cât și scorțișoara sunt antibacteriene, prin urmare te ajută să scapi de acnee și coșuri, fiind benefică în special atunci când pielea este grasă.
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o linguriță de pudră de scorțișoară cu o lingură de miere, amestec pe care îl veți aplica pe față și îl veți lăsa să acționeze, iar ulterior veți clăti cu apă călduță.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.