Albinele trebuie sa polenizeze aproximativ 3-4 milioane de flori, pentru a obtine un kilogram de miere.
Potrivit studiilor efectuate, nectarul acestor inflorescente este prelucrat minutios de catre albinele harnice si imbunatatit cu propriile lor substante biologice. Mierea este considerata un produs al albinelor si apoi un produs vegetal.
Iata ce boli tratam cu produsele albinelor
Transformarea nectarului in miere este un proces chimic si fizic, la care ia parte o intreaga familie de albine. Albinele tinere prelucreaza nectarul in 20 de minute, timp in care nectarul pierde o cantitate mare de apa, se satureaza cu enzime, dupa care este depus in celulele de ceara, timp de 3-5 zile.
Din cartea „Apiterapia pentru toti”, scrisa de C. Antonov, aflam ca in caz de reumatism se foloseste mierea (de levantica, daca se poate). Se administreaza doua linguri dimineata, pe stomacul gol, mai ales in timpul crizelor dureroase. Pentru guta, se administreaza cataplasme cu miere pe locurile dureroase. Poti scapa de pistrui, ungandu-i cu miere, sau de raguseala, daca zilnic consumi miere, tinand-o cat mai mult in gura, pana la topirea completa.
Stiati ca mierea are proprietati conservante?
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
In Egipt si Siria, mierea de albine a fost folosita la imbalsamarea cadavrelor. In unele zone din Asia Mica, populatia inca pastreaza alimentele in acest mod.
Valoare calorica mai mare decat carnea
Este bine de stiut faptul ca mierea are o mare valoare calorica, astfel incat 1 kg de miere contine 4.100
1 kg miere= 1,680 kg carne de vita;
1 kg miere= 50 oua;
1 kg miere= 5.900 ml de lapte;
1 kg miere= 20 de banane;
1 kg miere= 30 de portocale;
sau:
30 g miere dau 91 de calorii;
30 g galbenus de ou dau 87 de calorii;
30 g carne de vita dau 56 de calorii;
30 g cartofi dau 30 de calorii;
30 g lapte de vaca dau 22 de calorii.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro