Migdalele sunt o gustare sanatoasa, dar in anumite situatii iti pot pune in pericol sanatatea.
Consumate in cantitati mari, migdalele ofera organismului o cantitate mare de calorii, ducand astfel la cresterea in greutate.
Kilogramele in plus pot declansa diverse afectiuni precum diabet sau boli de inima.
Daca mananci migdale in timp ce iei antiacide, laxative, anumite antibiotice sau medicamente pentru mentinerea in limite normale a presiunii arteriale, te poti confrunta cu diverse reactii adverse.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cauza este manganul din compozitia migdalelor care poate interactiona cu substantele din pastile atunci
Aceste seminte asigura organismului o cantitate destul de mare de vitamina E, motiv pentru care ar trebui sa le consumi cu moderatie, cu atat mai mult cu cat consumi si alte alimente bogate in aceasta substanta antioxidanta.
Prea multa vitamina E in corp da stari de oboseala, vedere incetosata, dureri de cap si probleme digestive.