Mihaela Bilic a povestit despre alimentele consumate în timpul postului.
Unele alimente care par banale și sunt introduse destul de des în alimentația noastră sunt, de fapt, adevărate grăsimi pe care le mâncăm și care duc la kilogramele în plus.
Care sunt alimentele la care ar Mihaela Bilic spune să fim atenți
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Postul Paștelui este perioada în care avem impresia că dacă scoatem din alimentație carnea, cu siguranță scăpăm de grăsimi, însă medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit, î n cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță, despre alimentele
Mihaela Bilic a vorbit și de ce anume ar trebui să optăm pentru fasolea la conservă. „Foarte interesant, fasolea luați-o deja fiartă, fie fasolea, fie năutul, pentru că nu are adaos fiind deja fierte, la borcan sau la conservă. Iar mazărea, sfatul meu, luați-o congelată. De ce? Pentru că mazărea în conservă are și zahăr.Ca să puneți mazărea în oală fără niciun strop de zahăr adăugat. Dacă e să mâncați boabe, cum făceau bunicii noștri, mâncați fasolea cinstită. Există fasole bătută, humus. Astea sunt da. Există salată de vinete, iar preferata mea, salata orientală.”, a mai spus Mihaela Bilic.
Care este desertul perfect pentru post
Mihaela Bilic a vorbit și despre desertul perfect din perioada postului, însă consumat, bineînțeles, cu moderație. „În post, cel mai bun desert sunt fructele. Multă apă, multe fibre, bineînțeles, nu mâncăm cu lada. Și mai este un lucru pe care trebuie să îl știți. Ciocolata amară e de post, nu are decât boaba de cacao, care are o mulțime de substanțe antioxidante.”,