Mihaela Bilic demoleaza mitul oualor fara colesterol! Cat de sanatoase sunt ouale de prepelita?

Mihaela Bilic demoleaza mitul oualor fara colesterol! Cat de sanatoase sunt ouale de prepelita?
Mihaela Bilic demoleaza mitul oualor fara colesterol! Cat de sanatoase sunt ouale de prepelita?

Mihaela Bilic a postat pe pagina sa de Facebook cateva randuri despre ouale de gaina si cele de prepelita.

 

 

Celebra nutritionista a tinut sa demonteze mitul potrivit caruia ouale de prepelita nu au colesterol!

 

"Oul sau găina...sau prepeliţa?

Chiar dacă Paştele a trecut, până la Rusalii tot de ouă roşii şi de urarea "Hristos a înviat!" o să avem parte. Ouă, ouă, dar ce fel de ouă? In căutarea de a fi deosebiţi/speciali/diferiţi nu ne putem abţine din a reinventa şi banalul ou de Paşte-aşa că da, am vazut ouă de prepeliţă roşii, adică vopsite nici nu ştiam că e posibil.

 

Mai amuzant este că, văzându-l aşa mic şi delicat, suntem tentaţi să-i atribuim oului de prepeliţă calităţi şi virtuţi magice. Şi nu doar noi, profanii consumatori, ci şi site-uri care se vor profesioniste în furnizarea de sfaturi şi informaţii nutritive. Se spune despre el că te scapă de astm şi alergii şi, culmea, că nu are colesterol! Ou fără colesterol, asta da găselniţă cât să-i convingă pe doritorii de produse dietetice că au găsit sfântul Graal.

 

Acolo unde un ou de găină are în medie 50g, un ou de prepeliţă are 10g deci socoteala e simplă: 1 ou găină= 5ouă prepeliţă. Nu doar gramajul corespunde, ci şi conţinutul de nutrienţi:

ou prepeliţă/găină

-grame 10/50

-calorii 15/80

-lipide 1g/5,3g

-colesterol 80mg/212mg

-proteine 1,2g/6,3g

-fier 0,3mg/0,9mg

-zinc 0,13mg/0,5mg

-fosfor 20mg/93mg

 

Niciodată n-am crezut că Natura poate face un lucru rău, dar să credem că oul de găină e plin de grăsime, deci păcătos, iar oul de prepeliţă dietetic, deci virtuos, este exagerat şi neadevărat. Ar mai lipsi să mâncăm cu toţii ouă de struţ, pentru că, nu-i aşa, un ou are 1,6-1,8 kg- deci sigur e mai bogat în nutrienţi.

Adevărul e că oul în sine e un aliment magic, un concentrat de nutrienţi, indiferent că e de găină, de prepeliţă sau de...peşte", a scris Mihaela Bilic. 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

De ce are mereu Catalin Cazacu ochiul vanat? Misterul a fost elucidat de Diana Belbita: "Nu putea manca, nu isi simtea obrazul"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies