Tarabele de la piata sunt "impanate" cu salata, spanac, leurda, ceapa verde sau usturoi.
Mihaela Bilic ne sfatuieste sa nu lasam aceasta perioada sa treaca fara sa facem o cura de sanatate, o cura de plante verzi atat de benefice pentru organismul nostru.
"Luati tot ce e verde din piata!
Nimic nu se compara cu spectacolul oferit de natura primavara, nici ca culoare, nici ca sanatate!
Miracolul trezirii la viata, inverzirea oricarei crengute si petec de pamant este ceva ce nu trebuie ratat.
Orice frunza inseamna sanatate, inseamna vitamine, minerale, multe fibre si apa, enorm de multi fitonutrienti si putine calorii. Apropo de fitonutrienti, sunt acele substante benefice care ne protejeaza de boli (inclusiv cancer)si de imbatranire, care neutralizeaza tot ce e toxic in organism. Ei nu pot fi sintetizati in laborator, nu exista in farmacie, exista doar in legume, verdeturi si mult mai putin in fructe.
Oferta e din belsug: stevie si loboda, urzici si spanac, salata de toate soiurile si culorile, ceapa, usturoi si minunata leurda, marar, patrunjel si leustean....faceti o cura de frunze! Gatiti-le sau mancati-le crude, ca salata. Puneti ceva acrisor (bors, zeama de lamaie, sos de rosii sau otet) ca sa cresteti absortia fierului. Puneti si un strop de ulei ca sa se absoarba nutrientii liposolubili...si gata, unda verde la verde", a scris Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro