Mihaela Bilic: Mananca piftie de Revelion! Nu te ingrasa si are putine calorii!

Mihaela Bilic: Mananca piftie de Revelion! Nu te ingrasa si are putine calorii!
Mihaela Bilic: Mananca piftie de Revelion! Nu te ingrasa si are putine calorii!

Iti place piftia? Este un preparat traditional care nu lipseste de pe masa romanilor in aceasta perioada a anului.

 

Mihaela Bilic ne sfatuieste sa mancam piftie, pentru ca nu este periculoasa pentru sanatatea noastra, daca ii indepartam grasimea de deasupra inainte de a o consuma.
 
 
"Piftia- multa gelatina cu putine calorii
 
 
E sezonul pentru racituri sau piftie, preparate dietetice ce contin carne fiarta (de porc sau pasare), multa apa si geletina.
Gelatina e o proteina prezenta in oase si cartilaje care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multa apa decat greutatea ei. Din cauza asta trebuie sa folosim la piftie multe oase (picioare, cap de porc, spinari de pui sau curcan), doar asa preparatul final va fi ferm si bine inchegat.
 
 
Colagenul din pielea de pui si soriciul de porc are si el proprietati gelificante asa ca puneti la fiert in oala cu piftie si urechi, "adidasi" sau gheare, chiar daca apoi nu le consumati, zeama lor se
va intari perfect.
 
 
Nu va ramane decat sa puneti si bucatele de carne slaba, afumata sau nu, astfel incat amestecul final sa contina de toate si sa aiba gust. Si nu uitati sa indepartati grasimea de deasupra inainte sa o serviti", a scris pe pagina sa de Facebook celebra nutritionista.

Mihaela Bilic ne sfatuieste sa mancam piftie, pentru ca nu este periculoasa pentru sanatatea noastra, daca ii indepartam grasimea de deasupra inainte de a o consuma.



" Piftia- multa gelatina cu putine calorii

E sezonul pentru racituri sau piftie, preparate dietetice ce contin carne fiarta (de porc sau pasare), multa apa si geletina. Gelatina e o proteina prezenta in oase si cartilaje care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multa apa decat greutatea ei. Din cauza asta trebuie sa folosim la piftie multe oase (picioare, cap de porc, spinari de pui sau curcan), doar asa preparatul final va fi ferm si bine inchegat.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Prajitura Regina Maria: reteta veche din caietele strabunicelor

Colagenul din pielea de pui si soriciul de porc are si el proprietati gelificante asa ca puneti la fiert in oala cu piftie si urechi, "adidasi" sau gheare, chiar daca apoi nu le consumati, zeama lor se va intari perfect.



Nu va ramane decat sa puneti si bucatele de carne slaba, afumata sau nu, astfel incat amestecul final sa contina de toate si sa aiba gust. Si nu uitati sa indepartati grasimea de deasupra inainte sa o serviti", a scris pe pagina sa de Facebook celebra nutritionista.

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Horoscop COMPLET Camelia Pătrășcanu pentru 31 decembrie - 6 ianuarie! Racii încep anul 2019 cu dreptul, Scorpionii primesc o ofertă de nerefuzat

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies