Mihaela Bilic: Mananca piftie de Revelion! Nu te ingrasa si are putine calorii!

Mihaela Bilic: Mananca piftie de Revelion! Nu te ingrasa si are putine calorii!
Mihaela Bilic: Mananca piftie de Revelion! Nu te ingrasa si are putine calorii!

Iti place piftia? Este un preparat traditional care nu lipseste de pe masa romanilor in aceasta perioada a anului.

 

Mihaela Bilic ne sfatuieste sa mancam piftie, pentru ca nu este periculoasa pentru sanatatea noastra, daca ii indepartam grasimea de deasupra inainte de a o consuma.
 
 
"Piftia- multa gelatina cu putine calorii
 
 
E sezonul pentru racituri sau piftie, preparate dietetice ce contin carne fiarta (de porc sau pasare), multa apa si geletina.
Gelatina e o proteina prezenta in oase si cartilaje care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multa apa decat greutatea ei. Din cauza asta trebuie sa folosim la piftie multe oase (picioare, cap de porc, spinari de pui sau curcan), doar asa preparatul final va fi ferm si bine inchegat.
 
 
Colagenul din pielea de pui si soriciul de porc are si el proprietati gelificante asa ca puneti la fiert in oala cu piftie si urechi, "adidasi" sau gheare, chiar daca apoi nu le consumati, zeama lor se
va intari perfect.
 
 
Nu va ramane decat sa puneti si bucatele de carne slaba, afumata sau nu, astfel incat amestecul final sa contina de toate si sa aiba gust. Si nu uitati sa indepartati grasimea de deasupra inainte sa o serviti", a scris pe pagina sa de Facebook celebra nutritionista.

Mihaela Bilic ne sfatuieste sa mancam piftie, pentru ca nu este periculoasa pentru sanatatea noastra, daca ii indepartam grasimea de deasupra inainte de a o consuma.



" Piftia- multa gelatina cu putine calorii

E sezonul pentru racituri sau piftie, preparate dietetice ce contin carne fiarta (de porc sau pasare), multa apa si geletina. Gelatina e o proteina prezenta in oase si cartilaje care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multa apa decat greutatea ei. Din cauza asta trebuie sa folosim la piftie multe oase (picioare, cap de porc, spinari de pui sau curcan), doar asa preparatul final va fi ferm si bine inchegat.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Prajitura Regina Maria: reteta veche din caietele strabunicelor

Colagenul din pielea de pui si soriciul de porc are si el proprietati gelificante asa ca puneti la fiert in oala cu piftie si urechi, "adidasi" sau gheare, chiar daca apoi nu le consumati, zeama lor se va intari perfect.



Nu va ramane decat sa puneti si bucatele de carne slaba, afumata sau nu, astfel incat amestecul final sa contina de toate si sa aiba gust. Si nu uitati sa indepartati grasimea de deasupra inainte sa o serviti", a scris pe pagina sa de Facebook celebra nutritionista.

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Horoscop COMPLET Camelia Pătrășcanu pentru 31 decembrie - 6 ianuarie! Racii încep anul 2019 cu dreptul, Scorpionii primesc o ofertă de nerefuzat

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

Horoscop Mariana Cojocaru pentru 29 decembrie - 4 ianuarie 2018. Noul An aduce impliniri pe toate planurile - previziuni complete pentru Kfetele.ro

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies