Copiii peste 16 ani vor putea fi vaccinați împotriva coronavirus. Cum pot fi protejați copiii împotriva virusurilor?
În perioada pandemiei de coronavirus, tot mai mulți oameni își autoadministrează antibiotice. Acest proces poate face mai mult rău decât bine, susține Mihai Craiu, medic pediatru. De asemenea, acesta a explicat pentru un post de televiziune, cum pot fi protejați copiii sub 16 ani, împotriva virusurilor.
Mihai Craiu, despre cum protejăm copiii împotriva virusurilor
Conform informațiilor despre vaccinul anti-COVID-19, acesta se poate administra copiilor peste 16 ani.
"Însă, sunt studii în desfășurare și pentru vaccinarea copiilor sub 16 ani. Până să înceapă eventual vaccinarea copiilor ar trebui să avem grijă de ei având noi, adulții, grijă de noi – mască în spații închise, mâini spălate.
Citeste si: Nelu Tătaru, informații importante despre campania de vaccinare anti-Covid-19: „Nu împiedică infectarea”
Unde sunt comorbidități grave, iar copiii care ar putea face complicații ale bolilor – părinții ar trebui să fie în grupurile care se vor vaccina cât mai repede. Acești părinți trebuie incluși în programul de vaccinare", a declarat Mihai Craiu pentru un post de televiziune.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Conform declarațiilor medicului pediatru, copiii sub 16 ani ar trebui să se vaccineze antigripal, această perioadă fiind propice pentru astfel de demersuri.
De asemenea, Mihai Craiu a precizat că vârfurile epidemice sunt după sărbătorile de iarnă, ceea ce înseamnă că în luna ianuarie vom avea o creștere a numărului de cazuri.
Medicul pediatru, Mihai Craiu, susține că școlile ar trebui să se organizeze în așa fel încât să poată fi deschise pentru ca elevii să ducă o viață normală chiar și în aceste vremuri dificile.
"La infectarea de la școală, contribuie gradul de transmitere comunitară. Într-o zonă roșie nu trebuie școlile deschise, dar într-o zonă verde am putea redeschide școlile după sărbători", a completat Mihai Craiu.
"Poluarea din interior [acarieni, mucegaiuri, sisteme de încălzire ce utilizează combustibili fosili, condensul sau umezeala crescută], în sezonul rece, poate accentua gradul de disconfort respirator al copiilor şi nu numai. Peste 4 milioane de adulți și mai mult de o jumătate de milion de copii vor muri, în fiecare an, din cauza calității proaste a aerului respirat. Această calitate necorespunzătoare este asociată încălzirii locuințelor, în sezonul rece, cu sisteme improprii, ce utilizează combustibili fosili", conform unor declarații oferite de medicul Mihai Craiu.