Mii de români intră în carantină! Raed Arafat anunță restricții dure pentru următoarele 14 zile!

Mii de români intră în carantină!
Mii de români intră în carantină! Raed Arafat anunță restricții dure pentru următoarele 14 zile!

Localitatea Dobroești de lângă București intră în carantină timp de 14 zile, după ce s-a înregistrat o explozie a numărului de infectări.

Noi restricții au fost impuse românilor din data de 8 aprilie. Timp de 14 zile, locuitorii comunei ilfovene Dobroești vor intra în carantină, întrucât rata de infectare a atins numărul de 10,23 la mia de locuitori, situația fiind îngrijorătoare.

Direcția de Sănătate Publică a Județului Ilfov a realizat o analiză de risc, în urma căreia s-a adoptat hotărârea cu privire la măsura carantinării în comuna Dobroești.

Secretarul de stat Raed Arafat a emis ordinul care menționează prelungirea carantinei în zona vizată, astfel că satele care aparțin de Dobroești și Fundeni se vor supune noilor restricții până pe data de 22 aprilie.

Care este situația la nivel național în acest moment?

În ultimele zile, pe teritoriul României au fost înregistrate 993.613 de noi infectări cu noul coronavirus (COVID – 19).

890.528 de pacienți s-au vindecat însă. În urma testării la nivel național, au fost înregistrate 4.989 de noi cazuri.

Până ieri, 24.733 de persoane infectate cu virusul SARS – CoV – 2 au decedat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

În intervalul 07.04.2021 (10:00) – 08.04.2021 (10:00)s-au înregistrat 172 de decese (99 bărbați și 73 femei), pacienții infectați fiind internați în spitalele din Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș,  Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman,Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Ilfov, București, Alba,

Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita și Hunedoara.

Citeste si: Raed Arafat spune de ce se închid magazinele la ora 18.00: "Situația nu este stabilă..."

Mii de români intră în carantină!

Florin Cîțu anunță că măsurile vor fi ralaxate de la 1 iunie

Florin Cîțu  susține că de la data de 1 iunie  se vor ridica anumite restricții, însă nu se poate lua în considerare revenirea la normalitate.

„Voi anunța un comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenire la normalitate Campania de vaccinare: sunt două luni importante, aprilie și mai, vom avea aproape 8,3 milioane de doze care intră în România.

Mii de români intră în carantină!

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, despre reacțiile adverse ale vaccinului împotriva COVID-19

La finalul lunii mai, în cel mai pesimist scenariu vom avea 5 milioane de persoane vaccinate.

În scenariul optimist am avea 6,3 milioane Fac apel la toți politicienii, cu toți să meargă și să prezinte campania de vaccinare. Toți românii să aibă datele la zi. E nevoie, am spus și la întâlnirea cu cultele: e nevoie de implicarea bisericii în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural", a declarat Florin Cîțu.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies