Mille-feuille cu ciocolată. Arată mai ceva ca la cofetărie!

retete pentru desert

Mille-feuille cu ciocolată

Mille-feuille cu ciocolată se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Mille-feuille cu ciocolată.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Mille-feuille cu ciocolată, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Mille-feuille cu ciocolată

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute 

Citește și: Pandișpan cu zmeură. Aromele fructate se întâlnesc într-un desert delicios!

retete de prajituri de casa
Mille-feuille cu ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Tratamentul eficient, din doar două ingrediente, pentru călcâie crăpate! Trucul de îngrijire pe care orice femeie ar trebui să îl folosească

Timp de preparare - o oră 

Timp total - o oră și 30 de minute 

Rețeta este pentru 4 persoane 

retete de gustare
Mille-feuille cu ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ingrediente  

  •  400 g de aluat de foitaj 
  • 5 linguri de gem, la alegere 
  • 200 g de fulgi de ciocolată 
  • 300 ml de smântână 
  • 50 g de ciocolată albă 
  • 200 g de ciocolată neagră 
  • o esență de vanilie 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie

să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

mille feuille cu ciocolata
Mille-feuille cu ciocolată[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă, este să începeți prin a forma, forma potrivită pentru aluat. Așadar, pentru început, vom lua cele 400 g de aluat de foitaj și le vom tăia în 3 părți cât se poate de egale. 
  2. În continuare, vom avea nevoie de o tava de cuptor dreptunghiulară, pe care așezăm hârtie de copt, iar ulterior deasupra punem și aluatul nostru, pentru a pune tava în cuptor timp de aproximativ 15 minute, la o temperatură de 180 °C. 
  3. Separat, în acest timp, vom adăuga într-un bol de dimensiuni mai mari, cele 5 linguri de smântână, alături de cele 50 g de ciocolată albă pe care am tăiat-o în bucățele în prealabil, iar respectivul bol se va pune deasupra unei oale în care avem apă fiartă, pentru a face bain-marie. 
  4. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, amestecam restul de smântână, dar și bucățelele de ciocolată neagră pe care le-am tăiat în prealabil, și le amestecăm și pe ele, pentru ca ulterior să le punem deasupra unei oale in care de asemenea avem apă fiartă, pentru a face și pentru acest amestec, bain-marie. Astfel, amestecăm în cele 2 compoziții, până în momentul în care obținem 2 compoziții cât mai omogene cu putință. 
  5. După acest interval de timp, vom scoate foile noastre de aluat din cuptor, le vom lăsa puțin să se răcească, însă nu complet, iar apoi le ungem cu gemul ales, apoi așezăm un strat de cremă de ciocolată, apoi câțiva fulgi de ciocolată, peste acesta vom adăuga încă o foaie de aluat și procesul se repetă până când toate ingredientele sunt terminate. Atenție însă! Deasupra ultimei foi de aluat, veți turna un ultim strat de cremă de ciocolată pe care le veți întinde pe toată suprafața lor, iar ulterior veți turna din loc în loc, sau după preferințe, și crema de ciocolată albă. Desertul se va pune în frigider pentru cel puțin 30 de minute, iar după acest interval de timp, se va putea scoate pentru că rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

millefeuille cu ciocolata
Mille-feuille cu ciocolată[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Spaghete cu sos de roșii, parmezan și măsline verzi. Deliciul Italiei în propria bucătărie!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies