Mille-feuille cu ciocolată se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Mille-feuille cu ciocolată.
Rețetă de Mille-feuille cu ciocolată
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Pandișpan cu zmeură. Aromele fructate se întâlnesc într-un desert delicios!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare - o oră
Timp total - o oră și 30 de minute
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
Ingrediente
- 400 g de aluat de foitaj
- 5 linguri de gem, la alegere
- 200 g de fulgi de ciocolată
- 300 ml de smântână
- 50 g de ciocolată albă
- 200 g de ciocolată neagră
- o esență de vanilie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă, este să începeți prin a forma, forma potrivită pentru aluat. Așadar, pentru început, vom lua cele 400 g de aluat de foitaj și le vom tăia în 3 părți cât se poate de egale.
- În continuare, vom avea nevoie de o tava de cuptor dreptunghiulară, pe care așezăm hârtie de copt, iar ulterior deasupra punem și aluatul nostru, pentru a pune tava în cuptor timp de aproximativ 15 minute, la o temperatură de 180 °C.
- Separat, în acest timp, vom adăuga într-un bol de dimensiuni mai mari, cele 5 linguri de smântână, alături de cele 50 g de ciocolată albă pe care am tăiat-o în bucățele în prealabil, iar respectivul bol se va pune deasupra unei oale în care avem apă fiartă, pentru a face bain-marie.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, amestecam restul de smântână, dar și bucățelele de ciocolată neagră pe care le-am tăiat în prealabil, și le amestecăm și pe ele, pentru ca ulterior să le punem deasupra unei oale in care de asemenea avem apă fiartă, pentru a face și pentru acest amestec, bain-marie. Astfel, amestecăm în cele 2 compoziții, până în momentul în care obținem 2 compoziții cât mai omogene cu putință.
- După acest interval de timp, vom scoate foile noastre de aluat din cuptor, le vom lăsa puțin să se răcească, însă nu complet, iar apoi le ungem cu gemul ales, apoi așezăm un strat de cremă de ciocolată, apoi câțiva fulgi de ciocolată, peste acesta vom adăuga încă o foaie de aluat și procesul se repetă până când toate ingredientele sunt terminate. Atenție însă! Deasupra ultimei foi de aluat, veți turna un ultim strat de cremă de ciocolată pe care le veți întinde pe toată suprafața lor, iar ulterior veți turna din loc în loc, sau după preferințe, și crema de ciocolată albă. Desertul se va pune în frigider pentru cel puțin 30 de minute, iar după acest interval de timp, se va putea scoate pentru că rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.