Mille feuille se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Mille feuille.
Rețetă de Mille feuille
Rețeta delicioasă de Mille feuille, absolut minunat, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Mille feuille este de 30 de minute
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Mille feuille este pentru 4 persoane
Ingrediente – Mille feuille
- 400 g de aluat foitaj
- 5 linguri de zahăr pudră
ingrediente pentru crema de ciocolată
- 400 ml de frișcă naturală lichidă
- 400 g de ciocolată amăruie, după preferințe
ingrediente pentru crema de vanilie
- 500 ml de lapte, la temperatura camerei
- 150 g de zahăr tos
- 50 g de amidon
- 5 gălbenușuri, la temperatura camerei
- 50 g de unt, la temperatura camerei
- 150 ml de frișcă
- 5 linguri de zahăr pudră
- o esență de vanilie
Înainte
de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Citește și: Tortellini cu roșii. O mâncare rapidă și ușor de făcut, perfectă pentru o seară aglomerată!
Mod de preparare- Mille feuille
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de mille feuille este să începeți prin a preîncălziți cuptorul la o temperatură de 200 °C.
- În continuare, ne vom ocupa de aluatul nostru.
- Odată ce s-au răcit, în funcție de preferințe, ori vom lăsa foile de aluat exact de dimensiunea pe care se află, ori vom porționa astfel încât să obținem mai multe bucăți de desert, după preferințe.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de prepararea cremei noastre de vanilie. Așadar, am nevoie doar de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga laptele pentru a se mixa, alături de zahăr, dar și de esența de vanilie.
- Într-un bol separat, de dimensiuni mai mari, vom omogeniza gălbenușurile împreună cu amidonul, iar treptat vom adăuga și laptele pe care tocmai l-am încălzit. Atenție însă! Laptele nu trebuie să fie fierbinte, ci doar călduț spun că aceste ingrediente se vor omogeniza împreună cu ajutorul unui tel. Ulterior, întreaga compoziție de gălbenușuri se va răsturna înapoi în oala în care am fiert laptele, pe aragaz, vom da focul la mic, și vom începe să continuăm să amestecăm cu ajutorul telului până când vom obține crema dorită aceasta îngroșându-se. În momentul în care a început să se îngroașe, vom adăuga și untul pe care îl vom încorpora iar ulterior vom lăsa crema deoparte să se răcească.
- Acum a venit momentul să pregătim și crema noastră de ciocolată. Așadar, vom începe prin a adăuga într-o oală de dimensiuni potrivite, frișca naturală lichidă, pe care o vom așeza pe foc așteptând să se înfierbânte bine, însă nu să fiarbă, moment în care vom stinge focul și vom adăuga ciocolată neagră, pe care am rupt-o în bucăți, sau orice alt tip de ciocolată doriți, moment în care vom lăsa timp de aproximativ 5 minute ciocolata nemișcată, pentru a se topi iar ulterior vom începe să omogenizăm cu ajutorul unui tel.
- A venit momentul să asamblăm și desertul nostru. Așadar, pe un platou, sau pe o tavă de dimensiuni mai mari, vom așeza primul strat de aluat, urmând ca, cu ajutorul unui poș sau unei pungi în care am pus crema de vanilie, iar în alta crema de ciocolată, vom începe ca din loc în loc să așezăm bulinele noastre de cremă, intercalate, sau cum doriți, după preferințe, pentru ca ulterior să adăugăm deasupra un alt strat de a luat, un alt strat de creme, iar în cele din urmă în ultim strat de aluat. Deasupra vom presăra puțin zahăr pudră, iar desertul se va introduce în frigider timp de aproximativ 3 ore, ia rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.