Acest desert traditional din Franta este atata de gustos, incat iti vei dori sa il prepari in fiecare saptamana.
Ingrediente
1 foaie de aluat pentru millefeuille, cremsnit sau aluat de patiserie
1 lingura de zahar pudra
1 mana de zmeura
1 mana de capsuni
4 galbenusuri de ou
1 lingura faina
1 picatura de extract de vanilie
300ml lapte
200g zahar
1 lingura pudra cacao
Reteta de post: Prajitura de foi cu suc de rosii!
Mod
de preparare
Pentru a face crema, incalzeste laptele pana cand incepe sa fiarba. Bate bine galbenusurile, zaharul, vanilia si faina intr-un vas curat. Adauga laptele peste amestecul de ou, apoi pune din nou pe foc si amesteca pana cand incepe sa faca bule si sa se ingroase.
Lasa la fiert inca un minut, apoi strecoara printr-o sita, acopera cu folie alimentara si lasa la racit.
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Prajitura "Fulg de nea"- Reteta usoara pentru platoul cu prajituri de sarbatori!
Taie 12 dreptunghiuri din aluat. Pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu zahar pudra.
Lasa aluatul la frigider timp de jumatate de ora. Coace apoi 10 minute, apoi lasa la racit.
Pentru glazura, bate zaharul si pudra de cacaou cu putina apa pana cand obtii o crema groasa.
Placinta saracului, de POST! Ai nevoie de 4 ingrediente simple!
Acopera o treime din dreptunghiurile din aluat cu crema de ciocolata.
Peste un strat de aluat pune crema, apoi fructe de padure, apoi repeta, terminand cu aluatul cu ciocolata.
sursa