Millefeuille, rețetă originală. Foile crocante și crema ușoară fac din acest desert unul de savurat în câteva clipe!

retete de gustare

Millefeuille, rețetă originală

Millefeuille se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă! 

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Millefeuille.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Millefeuille, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Millefeuille 

Rețeta delicioasă de Millefeuille, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Millefeuille este de 30 de minute 

Citește și: Diferența dintre pandișpan și chec. Cele două delicii culinare explorate în detaliu

retete de prajituri de casa
Millefeuille, rețetă originală[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Musaca cu vinete și cartofi. O rețetă potrivită pentru perioada de post!

Timp de preparare- o oră 

Timp total- o oră și 30 de minute 

Rețeta de Millefeuille este pentru 6 persoane 

millefeuille
Millefeuille, rețetă originală[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Millefeuille 

  •  un pachet de aluat pentru foietaj 
  • 250 g de căpșune 
  • 150 g de zahăr pudră 

ingrediente pentru crema de vanilie 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 100 g de unt 
  • 5 gălbenușuri de ou 
  • 250 ml de smântână pentru frișcă 
  • 100 g de zahăr granulat 
  • 100 g de făină 
  • 600 ml de lapte 
  • un pliculeț de zahăr vanilinat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

millefeuille reteta originala
Millefeuille, rețetă originală[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- Millefeuille 

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă de Millefeuille, este sa întindeți foaia de aluat pe o suprafață plată pe care ați presărat făină, iar cu ajutorul unui sucitor vom uniformiza marginile acesteia, dar și întreaga formă, iar ulterior cu ajutorul unui cuțit vom tăia din acest aluat fâșii dreptunghiulare cât se poate de egale, până când vom obține cu până la 10 foi.
    În continuare, foile trebuie să fie unse cu un ou bătut în prealabil, iar ulterior pudrate cu zahăr. Așteptăm ca zahărul să intre în aluat, iar după ce am observat că a făcut-o, vom pudra din nou cu zahăr.
  2. Fâșiile de aluat se vor pune într-o tavă de cuptor, pe care o vom introduce la o temperatură de 180 °C timp de aproximativ 15 minute sau până când vom observa că s-au rumenit așa cum ne dorim.
    Procesul se va repeta pentru toate cele 10 foi. În cazul în care vă doriți ca foile de aluat să fie mai crocante la final, la jumătatea timpului de coacere puteți scoate tava din cuptor, pentru a pudra din nou foile cu zahăr, iar ulterior să le introduceți înapoi în cuptor. 
  3. În acest timp ne vom ocupa și de prepararea cremei. Așadar, într-o oală de dimensiuni potrivite vom adăuga laptele alături de pliculețul de zahăr vanilinat, amestecând constant. 
  4. Separat într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga gălbenușurile și le vom bate bine cu ajutorul unui tel, cu zahărul, iar ulterior vom adăuga și făină, treptat, timp în care vom continua să amestecăm pentru a se încorpora bine cu restul ingredientelor. Abia apoi vom adăuga și laptele, pe care l-am încălzit în prealabil, și vom omogeniza toate ingredientele cu ajutorul telului până când vom observa că nu mai există cocoloașe, iar apoi vom adăuga din nou pe foc amestecând continuu pentru a se forma crema noastră. În momentul în care am observat că s-a legat, vom lua oala de pe foc și vom adăuga untul și îl vom încorpora și pe acesta cu ajutorul telului amestecând în compoziție. Deasupra cremei vom adăuga apoi o folie alimentară și o vom pune la frigider. În momentul în care aceasta s-a răcit complet, o vom amesteca cu smântâna lichidă pentru frișcă, pe care am amestecat o bine în prealabil cu mixerul. 
  5. Odată ce crema noastră este gata, dar și foile, vom începe asamblarea desertului. Pe un platou vom așeza o bucată de aluat, apoi crema o vom pune într-un poș și vom forma câteva dungi din aceasta, peste care vom adăuga și bucățele de căpșuni tăiate în prealabil în jumătăți, apoi vom adăuga un alt strat de foi, un altul de cremă și de căpșuni, iar deasupra un alt strat de foaie, peste care vom presărați zahăr pudră. Procesul se repetă până când toate foile vor fi consumate, atât crema cât și căpșunile. 
  6. Rețeta de astăzi este gata de servit, imediat ce se va ține peste noapte la frigider. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete pentru desert
Millefeuille, rețetă originală[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Diferența dintre gelato și înghețată. Cum să ințelegi aromele și texturile!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies