Millefeuille se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Millefeuille.
Rețetă de Millefeuille
Rețeta delicioasă de Millefeuille, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Millefeuille este de 30 de minute
Citește și: Diferența dintre pandișpan și chec. Cele două delicii culinare explorate în detaliu
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Musaca cu vinete și cartofi. O rețetă potrivită pentru perioada de post!
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Rețeta de Millefeuille este pentru 6 persoane
Ingrediente – Millefeuille
- un pachet de aluat pentru foietaj
- 250 g de căpșune
- 150 g de zahăr pudră
ingrediente pentru crema de vanilie
- 100 g de unt
- 5 gălbenușuri de ou
- 250 ml de smântână pentru frișcă
- 100 g de zahăr granulat
- 100 g de făină
- 600 ml de lapte
- un pliculeț de zahăr vanilinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare- Millefeuille
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă de Millefeuille, este sa întindeți foaia de aluat pe o suprafață plată pe care ați presărat făină, iar cu ajutorul unui sucitor vom uniformiza marginile acesteia, dar și întreaga formă, iar ulterior cu ajutorul unui cuțit vom tăia din acest aluat fâșii dreptunghiulare cât se poate de egale, până când vom obține cu până la 10 foi.
- Fâșiile de aluat se vor pune într-o tavă de cuptor, pe care o vom introduce la o temperatură de 180 °C timp de aproximativ 15 minute sau până când vom observa că s-au rumenit așa cum ne dorim. Procesul se va repeta pentru toate cele 10 foi. În cazul în care vă doriți ca foile de aluat să fie mai crocante la final, la jumătatea timpului de coacere puteți scoate tava din cuptor, pentru a pudra din nou foile cu zahăr, iar ulterior să le introduceți înapoi în cuptor.
- În acest timp ne vom ocupa și de prepararea cremei. Așadar, într-o oală de dimensiuni potrivite vom adăuga laptele alături de pliculețul de zahăr vanilinat, amestecând constant.
- Separat într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga gălbenușurile și le vom bate bine cu ajutorul unui tel, cu zahărul, iar ulterior vom adăuga și făină, treptat, timp în care vom continua să amestecăm pentru a se încorpora bine cu restul ingredientelor. Abia apoi vom adăuga și laptele, pe care l-am încălzit în prealabil, și vom omogeniza toate ingredientele cu ajutorul telului până când vom observa că nu mai există cocoloașe, iar apoi vom adăuga din nou pe foc amestecând continuu pentru a se forma crema noastră. În momentul în care am observat că s-a legat, vom lua oala de pe foc și vom adăuga untul și îl vom încorpora și pe acesta cu ajutorul telului amestecând în compoziție. Deasupra cremei vom adăuga apoi o folie alimentară și o vom pune la frigider. În momentul în care aceasta s-a răcit complet, o vom amesteca cu smântâna lichidă pentru frișcă, pe care am amestecat o bine în prealabil cu mixerul.
- Odată ce crema noastră este gata, dar și foile, vom începe asamblarea desertului. Pe un platou vom așeza o bucată de aluat, apoi crema o vom pune într-un poș și vom forma câteva dungi din aceasta, peste care vom adăuga și bucățele de căpșuni tăiate în prealabil în jumătăți, apoi vom adăuga un alt strat de foi, un altul de cremă și de căpșuni, iar deasupra un alt strat de foaie, peste care vom presărați zahăr pudră. Procesul se repetă până când toate foile vor fi consumate, atât crema cât și căpșunile.
- Rețeta de astăzi este gata de servit, imediat ce se va ține peste noapte la frigider. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.