Chiar este nevoie sa mintim? Specialistii spun ca "NU". Pe termen indelungat adevarul va aduce numai beneficii atat tie cat si colegilor din jurul tau. Exista cateva minciuni pe care noi toate le-am spus cel putin o data la locul de munca. Uite care este modalitatea cea mai buna prin care le poti inlocui cu adevarul.
"Mi-ar face placere"
Gandeste-te de cate ori ai spus ca iti face placere sa realizezi un lucru. De cate ori ai fost sincera? Atunci cand seful sau colegii iti distribuie mai mult de munca sau te preseaza, nu stii cum sa ii refuzi fara sa te temi ca este posibil sa iti pierzi locul de munca. Daca accepti o sarcina si spui ca o vei face atunci seful se va astepta sa te tii de cuvant.
"Nu am intrebari"
Exista cineva care sa nu fi primit o sarcina care sa para fara sens? Si mai ales atunci cand seful intreaba daca exista nelamuriri sa nu zica nimic? Nu vrei sa pari persoana care nu stie ce are de facut sau care nu intelege indicatiile sefului.
"Nu a sunat ceasul"
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Exista momente in care chiar nu suna ceasul dar de mult mai multe ori se intampla sa oprim alarma inainte de a ne trezi.
Cu siguranta in momentul acela ar trebui sa fi deja in drum spre locul de munca. Pregateste-te sa dai explicatii cu privire la constantele tale intarzieri. Cea mai buna metoda este un simplu "imi pare rau ca am intarziat" si sa te apuci cat mai repede de lucru."Sunt bolnava"
Daca ai prea mult de munca si nu iti poti lua o zi libera sau nu mai ai zile de concediu, ai putea fi tentata sa iti faci rost de una inventand o gripa sau mai degraba dand vina pe alergiile specifice primaverii.
Nu face asta! Colegii tai nu vor aprecia faptul ca vrei sa-i menajezi si sa ii feresti de boala ci vor fi dezamagiti de faptul ca ii minti.