Mini cornurile cu gem se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini cornuri cu gem.
Rețetă de mini cornuri cu gem
Rețeta delicioasă de mini cornuri cu gem, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de mini cornuri cu gem este de o oră
Timp de preparare - 30 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total - o oră și 30 de minute
Rețeta de mini cornuri cu gem este pentru 6 persoane
Ingrediente – mini cornuri cu gem
- 600 g de făină
- 25 g de drojdie proaspătă sau 7 g de drojdie uscată
- 4 ouă mari, la temperatura camerei
- 150 g de zahăr granulat
- 200 ml de lapte, la temperatura camerei
- 100 g de unt, la temperatura camerei
- un praf de sare
- o esență de vanilie
- Gem, la alegere
Înainte de a începe prepararea
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
Mod de preparare - mini cornuri cu gem
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru prepararea acestui desert delicios de mini cornuri cu gem, este să începeți prin a cerne făina într-un bol de dimensiuni mai mari, mijlocul căreia veți face o groapă pentru a adăuga drojdia, pe care ați amestecat o cu puțin lapte cald, în prealabil. Aceasta se va lăsa să crească, timp de aproximativ 10 minute.
- În acest interval de timp, vom bate ouăle, doar 3 dintre ele, împreună cu toată cantitatea de zahăr, praful de sare, dar și esența de vanilie. În ceea ce privește untul, acesta trebuie topit împreună cu laptele. Toate ingredientele se vor turna în bolul în care se află drojdia, și începem să frământăm toată compoziția, direct cu mâinile. În cazul în care observați că mai este nevoie, mai puteți adăuga 30-50 g de făină. Aluatul trebuie să fie moale, să nu mai fie lipicios, motiv pentru care îl vom frământa timp de aproximativ 20 de minute, pentru a ajunge în punctul în care se va dezlipi de pe mâini. Abia atunci îl vom lăsa de tot în bol, vom acoperi bolul și îl vom lăsa să mai crească timp de aproximativ o oră, pentru a și dubla volumul.
- Abia atunci vom lua aluatul și vom pune pe o suprafață plată, pentru AL împărți în 2 mingi egale. An fiecare bucată de aluat se va întinde cu ajutorul unui sucitor, pentru a forma un cerc, de aproximativ 30 cm. Abia apoi îl vom tăia în triunghiuri egale, la baza cărora vom adăuga câte o linguriță de gem, la alegere. În continuare, vom începe să rulăm cornulețele, iar la final le vom închide bine apăsând cu degetele.
- În continuare, vom așeza toate cornulețele într-o tavă de dimensiuni mai mari, pe care am așezat deja hârtie de copt, și în preîncălzit cuptorul la 200 °C. După ce au mai crescut puțin, le vom unge cu un ou bătut, și le vom coace timp de aproximativ 10 minute, la această temperatură de 200 °C, iar după acest interval de timp vom reduce temperatura la 180 °C, pentru a continua să le mai coacem încă 20 de minute, sau până când vedem că sunt coapte complet.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și coordoneze din tavă, vom aștepta să se mai răcească puțin pentru a fi bune de savurat, iar rețeta este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.