Mini prăjitură cu căpșune și glazură de jeleu roșu. Decorul de Crăciun este cel mai potrivit!

retete de gustare

Mini prăjitură cu căpșune și glazură de jeleu roșu

Mini prăjitura cu căpșune și glazură de jeleu roșu se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini prăjitură cu căpșune și glazură de jeleu roșu.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasa mini prăjitură cu căpșune și glazură de jeleu roșu, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Mini prăjitură cu căpșune și glazură de jeleu roșu 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: 7 idei de aranjat masa de Crăciun, la modă în 2023. O glastră cu câteva flori va adăuga un plus spiritului de Crăciun!

retete de prajituri de casa
Mini prăjitură cu căpșune și glazură de jeleu roșu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Decorarea Casei în Stil Festiv: Idei de Amenajare pentru Sărbători Pline de Magie

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane 

retete pentru desert
Mini prăjitură cu căpșune și glazură de jeleu roșu[Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

Ingrediente pentru blat 

  • 5 ouă 
  • 150 g de zahăr 
  • 150 g de făină 
  • un pliculeț de zahăr vanilat 
  • coaja de la o lămâie 
  • un praf de sare  

ingrediente pentru cremă 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 350 ml de frișcă naturală 
  • 400 ml de iaurt grecesc 
  • 200 g de zahăr pudră 
  • coaja de la o lămâie 
  • un pliculeț de zahăr vanilat 
  • 550 g de căpșune 
  • 3 plicuri de gelatină 

ingrediente pentru glazură 

Înainte

de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

mini prajitura cu jeleu
Mini prăjitură cu căpșune și glazură de jeleu roșu[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. În primul și în primul rând, pentru acest desert perfect pentru ziua de Crăciun, ne vom ocupa de prepararea blatului.
    Așadar, tot ce trebuie să facem este să începem prin a bate albușurile, la care vom adăuga și zahărul, ingrediente pe care le vom mixa până când vom obține o spumă tare și lucioasă. Ulterior, vom adăuga și gălbenușurile la această compoziție, dar și restul ingredientelor pentru blat, iar în cele din urmă și făina, însă treptat în timp ce o încorporăm cu mixerul. Întreaga compoziție se va pune într-o tavă dreptunghiulară de cuptor, iar blatul se va coace timp de aproximativ 10 minute la 180 °C, iar imediat apoi temperatura scade la 170 °C și se mai coace pentru încă
    5 minute. 
  2. În acest timp ne vom ocupa și de prepararea cremei. Astfel, îmi pun într-un bol de dimensiuni mai mari vom bate frișca rece cât mai bine cu putință, peste care vom adăuga ulterior și zahărul pudră, iaurtul, pliculețul de zahăr vanilat, dar și coaja rasă de la o lămâie. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mici, în apă rece, vom pune și gelatina, pe care o vom lăsa la hidratat, iar ulterior vom adăuga peste frișca pe care am bătut-o. Căpșunele le tăiem mai mărunt și le adăugăm și pe ele în compoziție. 
  3. Acum că atât blatul nostru cât și crema sunt gata, vom scoate tava din cuptor, ulterior și blatul nostru din tavă, și vom tăia în 2 jumătăți, pe lung, blatul, pentru ca ulterior să așezăm înapoi prima foaie de blat în tavă, iar pe cealaltă o lăsăm momentan deoparte. Astfel, odată ce am făcut acest pas, vom turna toată crema peste prima foaie de blat, iar ulterior după ce am nivelat-o cu o spatulă, vom așeza deasupra și al 2-lea blat. 
  4. Ulterior, vom lua o formă rotundă, cu care să formăm mini desertul nostru, iar direct în tavă vom începe să formăm mini prăjiturelele noastre rotunde. Imediat ce am terminat, vom îndepărta pereții tăvii pe care am utilizat-o, și vom pune separat toate mini prăjiturelele care ne-au ieșit. 
  5. Acum vom prepara și glazura noastră din jeleu. Așadar, vom amesteca jeleul cu zahărul, iar ulterior vom pune și sucul de căpșune sau apa, în funcție de preferințe. Toate acestea se vor pune într-o oală, pentru ca ulterior să o așezăm pe foc la încălzit, însă nu cât să ajungă la punctul de fierbere. Până se dizolvă vom amesteca continuu, și așteptăm ca lichidul să devină transparent. Luăm oala de pe foc, lăsăm conținutul să se răcească, iar ulterior jeleul roșul se va turna peste mini prăjiturele noastre, pe care ulterior le vom pune la frigider până a 2-a zi. 
  6. După acest pas, ne-a rămas doar ca a 2-a zi să decorăm mini prăjiturelele noastre, fie cu frișcă nuanțată verde astfel încât să formăm mici brăduți, fie așezăm diverse decorațiuni, sau alte astfel de decorațiuni, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

mini prajitura cu capsune
Mini prăjitură cu căpșune și glazură de jeleu roșu[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Decorarea Casei în Stil Festiv: Idei de Amenajare pentru Sărbători Pline de Magie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies