Mini prăjitura cu căpșune și glazură de jeleu roșu se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini prăjitură cu căpșune și glazură de jeleu roșu.
Rețetă de Mini prăjitură cu căpșune și glazură de jeleu roșu
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Decorarea Casei în Stil Festiv: Idei de Amenajare pentru Sărbători Pline de Magie
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 5 ouă
- 150 g de zahăr
- 150 g de făină
- un pliculeț de zahăr vanilat
- coaja de la o lămâie
- un praf de sare
ingrediente pentru cremă
Citește și: La ce oră se închid secțiile de votare la prezidențiale 2024?- stirilekanald.ro
- 350 ml de frișcă naturală
- 400 ml de iaurt grecesc
- 200 g de zahăr pudră
- coaja de la o lămâie
- un pliculeț de zahăr vanilat
- 550 g de căpșune
- 3 plicuri de gelatină
ingrediente pentru glazură
- 2 plicuri de gelatină roșie
- 150 g de zahăr
- 450 ml de suc de căpșune sau apă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, pentru acest desert perfect pentru ziua de Crăciun, ne vom ocupa de prepararea blatului. Așadar, tot ce trebuie să facem este să începem prin a bate albușurile, la care vom adăuga și zahărul, ingrediente pe care le vom mixa până când vom obține o spumă tare și lucioasă. Ulterior, vom adăuga și gălbenușurile la această compoziție, dar și restul ingredientelor pentru blat, iar în cele din urmă și făina, însă treptat în timp ce o încorporăm cu mixerul. Întreaga compoziție se va pune într-o tavă dreptunghiulară de cuptor, iar blatul se va coace timp de aproximativ 10 minute la 180 °C, iar imediat apoi temperatura scade la 170 °C și se mai coace pentru încă 5 minute.
- În acest timp ne vom ocupa și de prepararea cremei. Astfel, îmi pun într-un bol de dimensiuni mai mari vom bate frișca rece cât mai bine cu putință, peste care vom adăuga ulterior și zahărul pudră, iaurtul, pliculețul de zahăr vanilat, dar și coaja rasă de la o lămâie. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mici, în apă rece, vom pune și gelatina, pe care o vom lăsa la hidratat, iar ulterior vom adăuga peste frișca pe care am bătut-o. Căpșunele le tăiem mai mărunt și le adăugăm și pe ele în compoziție.
- Acum că atât blatul nostru cât și crema sunt gata, vom scoate tava din cuptor, ulterior și blatul nostru din tavă, și vom tăia în 2 jumătăți, pe lung, blatul, pentru ca ulterior să așezăm înapoi prima foaie de blat în tavă, iar pe cealaltă o lăsăm momentan deoparte. Astfel, odată ce am făcut acest pas, vom turna toată crema peste prima foaie de blat, iar ulterior după ce am nivelat-o cu o spatulă, vom așeza deasupra și al 2-lea blat.
- Ulterior, vom lua o formă rotundă, cu care să formăm mini desertul nostru, iar direct în tavă vom începe să formăm mini prăjiturelele noastre rotunde. Imediat ce am terminat, vom îndepărta pereții tăvii pe care am utilizat-o, și vom pune separat toate mini prăjiturelele care ne-au ieșit.
- Acum vom prepara și glazura noastră din jeleu. Așadar, vom amesteca jeleul cu zahărul, iar ulterior vom pune și sucul de căpșune sau apa, în funcție de preferințe. Toate acestea se vor pune într-o oală, pentru ca ulterior să o așezăm pe foc la încălzit, însă nu cât să ajungă la punctul de fierbere. Până se dizolvă vom amesteca continuu, și așteptăm ca lichidul să devină transparent. Luăm oala de pe foc, lăsăm conținutul să se răcească, iar ulterior jeleul roșul se va turna peste mini prăjiturele noastre, pe care ulterior le vom pune la frigider până a 2-a zi.
- După acest pas, ne-a rămas doar ca a 2-a zi să decorăm mini prăjiturelele noastre, fie cu frișcă nuanțată verde astfel încât să formăm mici brăduți, fie așezăm diverse decorațiuni, sau alte astfel de decorațiuni, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.