Mini Red Velvet cu frișcă și zmeură proaspătă deasupra reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Mini Red Velvet
Rețetă de Mini Red Velvet cu frișcă și zmeură proaspătă deasupra
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Mini Red Velvet cu frișcă și zmeură proaspătă deasupra, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Mini Red Velvet cu frișcă și zmeură proaspătă deasupra este de 30 de minute
Timp de preparare – 45 de minute
Timp total – o ora si 15 minute
Re ț eta de Mini Red Velvet cu frișcă și zmeură proaspătă deasupra este pentru 3 persoane
Ingrediente – Mini Red Velvet cu frișcă și zmeură proaspătă deasupra
- 200 g de zahăr granulat
- 240 ml de lapte
- 1 lingură de oțet alb
- 120 ml de ulei
- 2 ouă
- 2 lingurițe de extract de vanilie
- 300 g de făină
- 25 g de cacao
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- O jumatate de linguriță de sare
- 1 linguriță de colorant alimentar roșu
- 240 ml de frișcă pentru bătut
- 60 g de zahăr pudră
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 75 g de zmeură proaspătă, pentru decorare
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 3 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Cum să prepari o pască fără aluat simplă și delicioasă
Mod de preparare - Mini Red Velvet cu frișcă și zmeură proaspătă deasupra
Pasul 1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungem cu unt sau ulei trei tăvi de copt rotunde cu diametrul de aproximativ 15 cm fiecare.
Pasul 2. Într-un castron mic, amestecăm 240 de mililitri de lapte și o lingura de oțet alb. Lăsăm deoparte timp de 5 minute până când laptele se va închega.
Pasul 3. Într-un alt castron, mixăm 200 de grame de zahăr granulat și 120 de mililitri de ulei până când compoziția devine cremoasă. Adăugăm cele 2 ouă, unul câte unul, și mixăm bine după fiecare adăugare. Adăugăm 2 lingurițe de extract de vanilie și amestecăm.
Pasul 4. Într-un castron separat, combinăm 300 de grame de făina, 25 de grame de cacao, o linguriță de bicarbonat de sodiu și o jumătate de linguriță de sare.
Pasul 5. Adăugăm amestecul uscat în amestecul umed în două etape, alternând cu amestecul de lapte, începând și terminând cu amestecul uscat. Adăugăm o linguriță de colorant alimentar roșu și amestecăm bine.
Pasul 6. Turnăm aluatul în cele două tăvi de copt pregătite, împărțindu-l în mod egal. Coacem timp de 25-30 de minute sau până când un băț de frigăruie introdus în mijlocul tortului iese curat. Lăsăm să se răcească timp de 5-10 minute înainte de a le scoate din tăvi și a le lăsa să se răcească complet.
Pasul 7. Într-un castron, mixăm 240 de mililitri de frișca pentru bătut, 60 de grame de zahăr pudră și o linguriță de extract de vanilie până când compoziția devine spumoasă și se formează vârfuri moi.
Pasul 8. Odată ce bucățile noastre de blat s-au copt și s-au răcit, vom începe asamblarea desertului nostru delicios de astăzi. Așadar, tot ce trebuie să facem este să luăm câteva pahare, în care vom începe să așezăm un strat de blat, urmând să adăugăm un strat de frișcă, apoi un alt strat de blat și tot așa, până când am obținut 3 straturi de blat cu frișcă pe fiecare, iar la final, deasupra, așezăm peste frișcă și câteva bucăți de zmeură proaspătă, iar rețeta este gata!
Mini Red Velvet cu frișcă și zmeură proaspătă deasupra sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Chec Marble cu cacao. Are o textură pufoasă și o aromă bogată!