Mini tartele cu brânză și ciuperci se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara
Rețetă de Mini tarte cu brânză și ciuperci
Rețeta delicioasă de Mini tarte cu brânză și ciuperci, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Mini tarte cu brânză și ciuperci este de 30 de minute
Citește și: Tort Red Velvet. Prepară chiar la tine acasă un tort renumit și preferat de nenumărate persoane!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Cheesecake cu mango. Unul dintre cele mai răcoritoare deserturi!
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- o oră
Rețeta de Mini tarte cu brânză și ciuperci este pentru 4 persoane
Ingrediente – Mini tarte cu brânză și ciuperci
- 150 g de unt, la temperatura camerei
- 200 g de făină
- 2 gălbenușuri de ou, la temperatura camerei
- sare
- 2 linguri de smântână, temperatura camerei
- 300 g de brânză dulce
- 100 g de telemea de vacă
- 2 ouă, la temperatura camerei
- 250 g de ciuperci proaspete
- 2 lingurițe de ulei
- piper negru măcinat
- cimbru uscat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- Mini tarte cu brânză și ciuperci
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de mini tarte cu brânză și ciuperci, este să începeți prin a prepara aluatul pentru mini tarte. Așadar, tot ce trebuie să facem este să luăm un bol de dimensiuni mai mari, și să începem prin a amesteca făina, cu untul, temperatura camerei, până în momentul în care observăm că am obținut un aluat sfărâmicios ca textură. Abia atunci vom ști că este momentul să adăugăm și gălbenușurile de ouă, la temperatura camerei, sare, după gust, smântâna, la temperatura camerei, ingrediente pe care le vom încorpora în restul celor aflate în bol, însă mai rapid, astfel încât la final, aluatul să îl strângem într-o bilă, care nu se va lipi nici de mâinile noastre, dar nici de bol. Îl așezăm într-o folie alimentară și îl punem în frigider timp de aproximativ 30 de minute.
- În acest timp, vom prepara și umplutura pentru mini tartele noastre delicioase. Așadar, vom începe prin a curăța ciupercile, rând pe rând, pe care ulterior le vom tăia în felii subțiri, și le vom așeza într-o tigaie de dimensiuni mai mari, pentru a le căli timp de câteva minute un ulei, până când observăm că toată apa a scăzut.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom amesteca brânza dulce, telemeaua, ouăle, la temperatura camerei, vom condimenta cu sare și piper negru măcinat după gust, dar și cimbru, și adăugăm noi cele din urmă și ciupercile.
- După acest interval de timp, vom scoate aluatul din frigider și îl vom așeza pe o suprafață plată, pe care am presărat făină în prealabil, îl vom întinde cu ajutorul unui sucitor, pentru ca ulterior cu ajutorul unui pahar să formăm cercurile noastre pentru mini tarte, pe care le vom așeza în mici forme de tarte speciale, de cuptor, urmând să înțepăm aluatul cu ajutorul unei furculițe și să umplem formele noastre de mini tarte cu amestecul de brânză și ciuperci preparat.
- Tava cu mini tartele noastre se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 °C, timp de aproximativ 30 de minute, sau până când observăm că încep să se rumenească, exact așa cum ne dorim.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și mini tartele noastre din tavă, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.