Mini tartele cu caramel sărat se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini tarte cu caramel sărat.
Rețetă de Mini tarte cu caramel sărat
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Spaghete cu sos de roșii și chiftele. Pentru o cremozitate aparte, trebuie ținute puțin mai mult pe foc!
Citește și: 8 beneficii pentru sănătate ale falafelului și efecte secundare
Timp de preparare- o ora
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru crustă
- 250 g de făină
- 150 g de unt rece
- 4 linguri de zahăr pudră
- 2 ouă
- 2 linguri de ulei de măsline
- Sare
Ingrediente pentru crema de caramel sărat
- 250 g de zahăr
- 200 ml de smântână lichidă
- 100 g de unt rece
- 100 ml de apă
- Sare
Ingrediente pentru decor
- 150 g de migdale
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și-n primul rand, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă, este să începeți prin a prepara crusta. Așadar, vom avea nevoie de un robot de bucătărie, în care vom adăuga toate ingredientele menționate în secțiunea de “ingrediente pentru crustă”. Toate acestea se vor mixa împreună, până când vom obține aluatul dorit.
Imediat apoi, este nevoie să răsturnăm aluatul obținut pe o suprafață plată pe care am presărat făină în prealabil, iar cu ajutorul unui sucitor, vom forma un disc de o grosime potrivită, nici prea subțire, dar nici prea gros. Ulterior, cu ajutorul unui pahar, vom începe să facem cercuri pe toată suprafața aluatului, cercuri pe care ulterior le vom așeza bine în tava noastră de cuptor, specială pentru mini tarte, în care am așezat pe fundul formelor, hârtie de copt. Deasupra formelor așezate în tavă, vom pune o foaie de copt sau staniol, pe care vom așeza câteva boabe de fasole, astfel încât crusta să nu se umfle la coacere. - Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius, și tava de introduce la cuptor timp de aproximativ 10 minute. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor și așteptăm să se răcească.
- În acest timp, ne ocupăm de prepararea cremei de caramel sărat. Așadar, tot ce trebuie să faceți este să puneți într-o oală zahărul și apa, și să așteptați să dea în clocot și să devină auriu. Nu este nevoie să amestecați, ci să adaugați atunci, smântâna lichidă și nivelul focului să fie la minim. Zahărul vă începe să se întărească, ceea ce înseamnă că a venit momentul să amestecați până când se vă topi iar. Luați de pe foc în cele din urmă și adăugați untul și un praf de sare după gust, continuând să amestecați pentru a se omogeniza. Lăsați deoparte să se răcorească, timp de 20 de minute.
- A venit timpul să scoatem mini tartele din tavă, iar după acest interval de timp, scoatem crema și o turnăm în mini tartele pregătite, peste care vom așeza și câteva migdale întregi sau mărunțite, în funcție de preferințe.
- După acest pas, tartele se vor pune în frigider, peste noapte, iar apoi rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.