Mini tartele cu ciocolată și căpșune se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini tarte cu ciocolată și căpșune.
Rețetă de Mini tarte cu ciocolată și căpșune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta e ste pentru 4 persoane
Citește și: Ovăzul în rutina zilnică. Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Tartă cu piersici și cremă de vanilie. Bucură-te de o călătorie gustativă în paradisul dulce!
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 150 g unt
- 150 g zahăr pudra
- Un pliculeț de zahar vanilat
- 2 oua
- sare
- o esență de vanilie
- 200 g făină
Ingrediente pentru sosul de ciocolată
- 150 g ciocolată neagră
- 70 g ciocolată cu lapte
- 150 ml smântână pentru frișcă
Ingrediente pentru decor
- 200 g căpșune
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Pentru prepararea aluatului se amestecă untul cu zahărul pudră, pliculețul de zahăr vanilat, esența și sarea, după gust. Se adaugă ouăle și se amestecă bine. Se adaugă apoi și făina și se frământă direct cu mâna până se formează aluatul. Se formează o bilă ulterior, din aluatul obținut, se înfășoară imediat și în folie alimentară și se pune la frigider pentru o jumătate de oră.
- Se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se scoate aluatul din frigider și se formează biluțe mici din aluat, pentru tartele noastre mini, și se pun într-o formă de copt specială pentru mini tarte. Folosind un sucitor, se fac găuri în biluțele de aluat și ulterior se pune și tavă la copt, în cuptor, pentru aproximativ 15 minute la un foc mediu, tot la 180 de grade Celsius. După acest interval de timp, tavă se scoate din cuptor, iar tartele noastre sunt lăsate să se răcească complet, deoparte.
- Acum ne vom ocupa de pregătirea sosului de ciocolată. Se rupe ciocolata bucățele și se pune smântâna pe foc într-o oală. Atunci când smântâna începe să fiarbă, o luați de pe foc și adăugați ciocolata mărunțită. Se amestecă până când ciocolata este complet topită, iar ulterior, se lasă amestecul deoparte, să se răcească.
- La asamblarea mini tartelor, tot ce trebuie să facem este să scoatem tartele din formă de copt, să le punem pe un platou și să punem sosul de ciocolată pe ele cu o linguriță. Apoi, deasupra punem și bucățile de căpșune deasupra. Puteți face chiar si modele pentru aceste tarte, daca veți mai păstra din aluat, separat, pentru acestea. Se pot păstra la frigider până la servire sau se pot servi imediat, în funcție de preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.