Mini tartele cu cremă de frișcă și zmeură se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini tarte cu cremă de frișcă și zmeură. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase mini tarte cu cremă de frișcă și zmeură, preparate așa cum se cuvine.
Rețetă de Mini tarte cu cremă de frișcă și zmeură
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Cine a inventat baclavaua. Misterul deliciului oriental, între tradiție și creație!
Citește și: Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea. O surpriză plăcută pentru cei dragi!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 250 g de unt
- 3 ouă
- 3 lingurițe de zahăr
- un pliculeț de praf de copt
- 350 g de făină
- Sare
- o esență de vanilie
ingrediente pentru frișcă
- 200 ml de frișcă lichidă
- 200 g de smântână
- 3 linguri de zahăr pudră
- o esență de vanilie
- o lingură și jumătate de coajă rasă de lămâie
ingrediente pentru decor
- Zmeură proaspătă
- Zahăr pudră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți
Mod de preparare
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a prepara aluatul. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, sau chiar în bolul mixerului automat, în cazul în care dețineți unul, începeți prin a adăuga untul rece, direct din frigider, pe care l-ați tăiat în prealabil în cubulețe, ouăle pe care le ați bătut
- Imediat apoi, pe o suprafață plată vom pune puțină făină și vom răsturna aluatul pentru ca ulterior cu ajutorul unui sucitor să întindem o foaie nici prea groasă, dar nici prea subțire, iar cu ajutorul unui pahar sau direct cu o formă pentru tarte, vom începe sa formăm tartele noastre, una câte una. Ulterior, pe fiecare formă pentru tarte vom așeza hârtie de copt, iar ulterior fiecare bucată de aluat în parte, o așezăm în formă și tăiem, dacă este cazul, surplusul de aluat. Din loc în loc vom înțepa aluatul cu o furculiță, iar ulterior, cât timp pregătim frișca, vom pune tava în frigider.
- Așadar, acum ne vom ocupa de prepararea cremei de frișcă, motiv pentru care cu ajutorul tot a unui mixer, vom amesteca frișca lichidă și smântâna, toate reci, direct din frigider, cu zahărul, până când vom obține o consistență spumoasă, exact ca la o frișcă. La final abia vom adăuga în frișca noastră și coaja rasă de lămâie, dar și esența de vanilie, și vom mai amesteca încă puțin astfel încât aceste arome să se încorporeze în frișca rezultatul. Frișca se va pune în frigider pentru minim o oră.
- Acum că ne-am ocupat și de crema noastră de frișcă, tot ce mai trebuie să facem este să coacem tartele, motiv pentru care, vom scoate tava din frigider, și o introducem în cuptorul preîncălzit la 180 °C până când vom observa că marginile tartele noastre vor deveni aurii, iar atunci vom scoate tava din cuptor și vom lăsa tartele deoparte să se răcească.
- După ce tartele noastre delicioase s-au răcit complet, vom pune frișca peste acestea și le vom decora cu bucăți de zmeură proaspătă, peste care vom presăra și puțin zahăr pudră, în funcție de preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.