Mini tartele cu cremă de lămâie și bezea se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini tarte cu cremă de lămâie și bezea.
Rețetă de Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră
Citește și: Revenire la echilibru. Ghid detoxifiant după sărbători pentru a-ți revigora corpul
Timp de preparare- o oră
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
ingrediente pentru aluat
- 350 g de făină
- 200 g de unt rece
- 100 g de zahăr pudră
- un praf de sare
- 2 ouă
ingrediente pentru crema de lămâie
- 5 gălbenușuri de ou
- zeama de la 4 lămâi
- 250 g de zahăr
- un praf de sare
- 150 g de unt
ingrediente pentru bezeaua caramelizată
- 5 albușuri de ou
- 200 g de zahăr
- un praf de sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin prepararea cremei de lămâie, astfel încât aceasta, între timp, până când vom face și aluatul, dar și bezeaua, să aibă timp să se răcească.
- Prin urmare, vom începe prin a pune gălbenușurile într-un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom adăuga și zeama de lămâie, iar ulterior zahărul, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel până când se vor omogeniza complet. Bolul se va pune ulterior peste o oală cu apă fierbinte, pe aragaz la foc mediu, însă trebuie să fim atenți ca bolul să nu atingă apa. Amestecăm foarte bine și continuu în compoziție până când obținem consistența dorită pentru crema noastră de lămâie. Ulterior, vom îndepărtat bolul de pe baia de aburi din oală și vom adăuga untul, atunci în crema noastră este fierbinte încă. Amestecăm foarte bine cu telul pentru ca toate ingredientele să se omogenizeze, iar ulterior crema de lămâie se va lăsa deoparte pentru a se răci.
- Acum că, crema noastră de lămâie este gata, ne vom ocupa și de prepararea aluatului pentru mini tartele noastre. Așadar, tot ce trebuie să facem este să luăm un bol de dimensiuni mai mari din care vom amesteca, făina pe care am cerut o în prealabil, cu praful de sare, dar și zahărul pudră. Odată ce am incorporat toate aceste ingrediente împreună, vom adăuga și ouăle, dar și untul rece, pe care l-am tăiat în prealabil în cuburi. Amestecăm foarte bine ingredientele, iar ulterior folosind mâinile vom forma aluatul nostru direct în vas, până când acesta va avea o textură sfărâmicioasă. Odată obținut aluatul nostru pentru tarte, îl vom acoperi cu o folie alimentară, și vă pune în frigider timp de aproximativ 30 de minute.
- Înainte cu 10 minute de a scoate aluatul din frigider vom preîncălzit cuptorul la 180 °C. Acum că a trecut și acest interval de timp, tot ce trebuie să facem este să scoatem aluatul din frigider, să îl întindem pe o suprafață plată, pe care am presărat o în prealabil cu făină, și să întindem blatul nostru într-o foaie nici prea subțire, dar nici prea groasă. Începem să decupăm cerculețe din el, cu ajutorul unei forme speciale, a unui pahar, sau direct cu formele noastre pentru tarte, iar ulterior le așezăm într-o tavă specială pentru toaletă sau în formele pe care le avem, și le introducem în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 20 de minute.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și tartele noastre din tavă, abia după ce s-au răcit, iar ulterior le vom umple cu crema de lămâie preparată. Acum că tartele noastre sunt aproape gata, putem să preparăm și bezeaua, astfel încât, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom amesteca albușurile cu zahărul, până când crema nu se va dezlipi de bol, iar ulterior cu ajutorul unui poș, vom decora mini tartele noastre cu bezeaua obținută, și o vom carameliza cu ajutorul unui arzător de bucătărie special, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.