Mini tarte cu jeleu de zmeură. Transformă joaca copiilor, într-un desert deosebit de savuros!

retete de prajituri de casa

Mini tarte cu jeleu de zmeură

Mini tartele cu jeleu de zmeură se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând

pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini tarte cu jeleu de zmeură. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase mini tarte cu jeleu de zmeura, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de mini tarte cu jeleu de zmeură 

Rețeta delicioasă de mini tarte cu jeleu de zmeură, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de mini tarte cu jeleu de zmeură este de 40 de minute 

Timp de preparare- 20 de minute 

Timp total- o oră 

Rețeta de mini tarte cu jeleu de zmeura este pentru 4 persoane 

mini tarte cu zmeura
Mini tarte cu jeleu de zmeură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Ruladă de ciocolată cu cremă și glazură albă. Numai bună de savurat cu cei dragi!

Ingrediente – mini tarte cu jeleu de zmeură 

ingrediente pentru blat 

  •  5 oua 
  • 5 linguri de zahăr granulat 
  • 3 linguri de ulei 
  • 2 linguri de apă 
  • 5 linguri de făină 
  • un pliculeț de praf de copt 
  • o esență de rom 
  • o linguriță de pudră de cacao 

ingrediente pentru cremă 

  • 500 g de mascarpone 
  • 300 g de smântână 
  • un pliculeț de zahăr vanilinat 
  • o esență de vanilie 
  • 3 linguri de zahăr pudră 
  • Zmeură 
  • un pliculeț de gelatină 

ingrediente pentru jeleul de zmeură 

  • Zmeura 
  • 3 linguri de zahăr granulat 
  • un pliculeț de gelatină 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

mini tarte cu jeleu
Mini tarte cu jeleu de zmeură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Mod de preparare – mini tarte cu jeleu de zmeura 

  1.  în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de mini tarte cu jeleu de zmeură, este să începeți prin a pregăti blatul de cacao. Atenție însă! În cazul în care nu vă doriți ca blatul tartelor să fie de ciocolată, puteți urmări procesul, însă fără să adăugați pudra de cacao. Așadar, începem prin a bate foarte bine gălbenușurile cu zahărul, iar ulterior, odată ce s-au omogenizat foarte bine virgula vom adăuga treptat și uleiul, alături de o lingură de apă. 
  2. Separat, într-un alt bol vom bate și albușurile spumă, iar ulterior le vom adăuga în compoziția precedentă, pe care le vom amesteca foarte bine pentru a se incorpora virgula exact așa cum ne dorim, cu ajutorul unei spatule. Acum a venit momentul să adăugăm și pudra de cacao, esența de rom, dar și făina, din când în când, în compoziție, în cantități mici, dar și praful de copt. Toate aceste ingrediente se amestecă cât mai bine cu putință, împreună, pentru ca ulterior compoziția să fie trecută într-o tavă specială de mini tarte, mai exact în formele acesteia, însă nu înainte ca tava să fie tapetată cu hârtie de copt. 
  3. Tava cu mini tartele noastre, se va așeza în cuptorul preîncălzit, la 160 °C, timp de aproximativ 15 minute. 
  4. În acest interval de timp, ne putem ocupat de prepararea cremei. Așadar, vom începe prin a amesteca crema mascarpone cu smântâna, zahărul, esența de vanilie, dar și zahărul vanilinat, într-un bol de dimensiuni mai mari, cu ajutorul unei spatule. Imediat apoi, vom adăuga și zmeura, ulterior și gelatina înmuiată în apă, în prealabil, iar ulterior vom începe să amestecăm cu grijă, pentru că toate ingredientele să se încorporeze uniform. 
  5. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și mini tartele noastre, pentru ca crema pregătită să fie pusă în fiecare mini tartă în parte, moment în care vom da tava, sau doar mini tartele, la frigider. 
  6. În timpul în care acestea se vor mai răci puțin, ne vom ocupa și de prepararea jeleului de zmeura, așadar. Vom avea nevoie de un ibric de dimensiuni potrivite, în care vom așeza aproximativ 2 mâini de zmeură proaspătă, alături de câteva linguri de zahăr, dar și puțină apă. Amestecăm bine, pentru a se forma sosul de zmeură dorit, pe care ulterior îl vom strecura, vom adăuga peste acesta gelatina, și vom amesteca pentru a se omogeniza cât mai bine cu putință. Abia apoi vom ști că a venit momentul să turnăm și jeleul de zmeură peste cremă Iar rețeta este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete pentru desert
Mini tarte cu jeleu de zmeură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort cu cremă de vanilie și fulgi de migdale, cu care îți vei impresiona familia. Rafinament și delicatețe în fiecare felie!

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Paste cu creveți, roșii și pătrunjel, ușor de preparat. Descoperă rafinamentul pastelor cu creveți, o combinație perfectă de prospețime marină și savoare mediteraneană!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies