Mini tarte cu jeleu mov. Sunt ca scoase din povești!

retete de gustare

Mini tarte cu jeleu mov

Mini tartele cu jeleu mov se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini tarte cu jeleu mov.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase mini tarte cu jeleu mov, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Mini tarte cu jeleu mov

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta mâncării de urzici cu mămăligă a Alinei Laufer. „Vom face o mâncare clasică, tradițională, de primăvară”

mini tarte cu jeleu mov
Mini tarte cu jeleu mov[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta pastelor cu slănină afumată, roșii și brânză românească a lui chef Sorin Bontea

Timp de preparare – o ora

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp total – 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

retete de prajituri de casa
Mini tarte cu jeleu mov[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru mini tarte

  • 300 g de făină
  • 150 g de unt rece
  • 100 ml de apă rece
  • 2 gălbenușuri de ou
  • Sare

Mini tarte cu jeleu mov[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru jeleul colorat

  • 550 g de fructe mov, la alegere
  • 5 foi de gelatină
  • 100 g de zahăr

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mini tarte cu jeleu mov[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea mini tartelor. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga untul rece, pe care îl vom amesteca cu toată cantitatea de făină până când vom obține un aluat sfărâmicios. Abia atunci vom ști că este momentul să adăugăm și gălbenușurile de ou, dar și un praf de sare după gust și toată apa, pentru ca ulterior să frământăm direct cu mâna pentru a obține aluatul pentru mini tartele noastre. De reținut este faptul că aluatul nu trebuie să fie nici tare dar nici prea moale.
  • Imediat ce a rezultat aluatul nostru pentru mini tarte, compoziția se va ține la frigider timp de cel puțin 30 de minute. După acest interval de timp, vom scoate aluatul din frigider și îl vom întinde pe o suprafață plată pe care am presărat în prealabil făină, cu ajutorul unui sucitor, astfel încât la final să obținem o foaie de aluat nici prea groasă dar nici prea subțire.

mini tarte
Mini tarte cu jeleu mov[Sursa foto: freepik]

  • Acum vom avea nevoie de un pahar de dimensiuni mai mici, cu ajutorul căruia vom începe să tăiem mici discuri pentru a putea forma mini tartele noastre, discuri pe care le vom așeza într-o tavă de cuptor, cu forme speciale pentru mini tarte, în care am pus în prealabil hârtie de copt. Procesul se repetă până când tot aluatul este consumat.
  • Tava se va introduce inițial în frigider, timp de aproximativ 20 de minute, iar ulterior se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200°C, timp de alte 20 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și tartele noastre din tavă și vom aștepta ca acestea să ajungă la temperatura camerei.

Mini tarte cu jeleu mov[Sursa foto: freepik]

  • In acest timp, ne vom ocupa de pregătirea jeleului colorat. Așadar, începem prin a pune fructele mov într-o oală de dimensiuni potrivite imediat ce le-am mărunțit ușor, alături de toată cantitatea de zahăr, dar și puțină apă. Așteptăm timp de aproximativ 10 minute ca această compoziție să fiarbă, iar ulterior vom trece cu blenderul prin ele pentru a le mixa, iar apoi printr-o sită pentru a obține un suc de culoare mov.
  • Separat, într-un bol de dimensiuni potrivite vom înmuia gelatina în apă rece, iar imediat apoi o vom amesteca bine cu sucul mov pe care l-am strecurat în prealabil.
  • Acum că atât tartele noastre, cât și jeleul sunt gata, tot ce trebuie să facem, este să turnăm jeleul în tartele noastre, iar cu ajutorul unei furculițe să formăm acest model de spirală, pentru ca ulterior tartele noastre să fie introduse în frigider, timp de cel puțin 2 ore.
  • După acest interval de timp, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete pentru desert
Mini tarte cu jeleu mov[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Rețeta pastelor cu slănină afumată, roșii și brânză românească a lui chef Sorin Bontea

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies