Mini tarte cu lămâie. Pentru un gust acrișor și cremos!

retete de gustare

Mini tarte cu lămâie

Mini tartele cu lămâie se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini tarte cu lămâie.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase mini tarte cu lămâie, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Mini tarte cu lămâie

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Drob mănăstiresc din pește, rețeta inedită de la părinții mănăstirii Putna. „Un drob bun este un drob care este foarte bogat în verdeață”

Mini tarte cu lămâie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de cremă de zahăr ars cu lămâie a maicii Isidora de la Mănăstirea Arnota. „O rețetă deosebită, ceva dulce, apetisant.”

Timp de preparare- o ora

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Mini tarte cu lămâie[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Pentru aluatul de tarte

  • 350 g de făină
  • 200 g de unt rece
  • 100 g de zahăr pudră
  • sare
  • 2 oua

Mini tarte cu lămâie[Sursa foto: freepik]

Pentru crema de lămâie

  • 5 gălbenușuri de ou
  • zeama de la 4 lămâi
  • 200 g de zahăr
  • sare
  • 150 g de unt

tarte cu lamaie
Mini tarte cu lămâie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Ingrediente pentru decor

  • nuci
  • coaja de lămâie
  • menta proaspătă

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

mini tarte cu lamaie
Mini tarte cu lămâie[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • Începem prin pregătirea cremei pentru a permite timpului să se răcească. Putem pune gălbenușurile într-un bol de sticlă care nu se poate încălzi. Adăugăm sucul de lămâie și zahărul și amestecăm bine ingredientele. Bolul trebuie pus deasupra unui vas cu apă fierbinte, la flacără medie, dar fără a atinge apa. Vă rugăm să amestecați bine ingredientele până când crema de lămâie devine consistentă. Scoateți bolul din baia de aburi și puneți untul în crema fierbinte după ce l-ați adăugat. Vom amesteca crema de lămâie și o vom lăsa să se răcească. Pentru consistență și gust, se adaugă unt în crema de lămâie fierbinte.
  • Amestecăm făina cu sarea și zahărul pudră într-un bol pentru a face aluatul de mini tarte. Oul și untul rece tăiat în cuburi sunt adăugate. Utilizați degetele pentru a amesteca rapid toate ingredientele din vas. Vom obține un aluat care va fi ușor sfărâmicios.

retete pentru desert
Mini tarte cu lămâie[Sursa foto: freepik]

  • Aluatul de tartă trebuie acoperit cu folie de prospețime și lăsat la rece pentru o jumătate de oră. Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius cu zece minute înainte de a scoate aluatul de la rece. Întindem aluatul într-o foaie de 3-4 mm grosime pe o masă care a fost presărată cu făină. Decupăm cercuri din el și le punem în interiorul formelor de mini tarte cu cercuri de aluat. Coacem crustele mini tarte pentru 12-15 minute la 180 de grade Celsius.
  • Le umplem cu cremă de lămâie după ce s-au răcit. În plus, facem o bezea fermă din albușuri cu zahăr și o punem pe mini tartele cu cremă de lămâie. Vom carameliza bezeaua cu un arzător de bucătărie. Folosim cojile de lămâie pentru a le decora cu fâșii și le confiem într-un sirop simplu din apă cu zahăr. 
  • La final, decorăm mini tartele cu lămâie exact așa cum ne dorim, însă de această dată vom putea folosi bezeaua caramelizată sau câteva bucățele de nuci, frunze de mentă proaspătă și coajă de lămâie. Imediat apoi, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Mini tarte cu lămâie[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Rețeta de fasole moldovenească a maicii Ecaterina! O rețetă simplă și sățioasă de post: „Când punem fasolea la înmuiat în apă se pune o lingură de bicarbonat pentru a elimina toxinele.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies