Mini tartele cu lămâie se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini tarte cu lămâie.
Rețetă de Mini tarte cu lămâie
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Timp de preparare- o ora
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Pentru aluatul de tarte
- 350 g de făină
- 200 g de unt rece
- 100 g de zahăr pudră
- sare
- 2 oua
Pentru crema de lămâie
- 5 gălbenușuri de ou
- zeama de la 4 lămâi
- 200 g de zahăr
- sare
- 150 g de unt
Ingrediente pentru decor
- nuci
- coaja de lămâie
- menta proaspătă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- Începem prin pregătirea cremei pentru a permite timpului să se răcească. Putem pune gălbenușurile într-un bol de sticlă care nu se poate încălzi. Adăugăm sucul de lămâie și zahărul și amestecăm bine ingredientele. Bolul trebuie pus deasupra unui vas cu apă fierbinte, la flacără medie, dar fără a atinge apa. Vă rugăm să amestecați bine ingredientele până când crema de lămâie devine consistentă. Scoateți bolul din baia de aburi și puneți untul în crema fierbinte după ce l-ați adăugat. Vom amesteca crema de lămâie și o vom lăsa să se răcească. Pentru consistență și gust, se adaugă unt în crema de lămâie fierbinte.
- Amestecăm făina cu sarea și zahărul pudră într-un bol pentru a face aluatul de mini tarte. Oul și untul rece tăiat în cuburi sunt adăugate. Utilizați degetele pentru a amesteca rapid toate ingredientele din vas. Vom obține un aluat care va fi ușor sfărâmicios.
- Aluatul de tartă trebuie acoperit cu folie de prospețime și lăsat la rece pentru o jumătate de oră. Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius cu zece minute înainte de a scoate aluatul de la rece. Întindem aluatul într-o foaie de 3-4 mm grosime pe o masă care a fost presărată cu făină. Decupăm cercuri din el și le punem în interiorul formelor de mini tarte cu cercuri de aluat. Coacem crustele mini tarte pentru 12-15 minute la 180 de grade Celsius.
- Le umplem cu cremă de lămâie după ce s-au răcit. În plus, facem o bezea fermă din albușuri cu zahăr și o punem pe mini tartele cu cremă de lămâie. Vom carameliza bezeaua cu un arzător de bucătărie. Folosim cojile de lămâie pentru a le decora cu fâșii și le confiem într-un sirop simplu din apă cu zahăr.
- La final, decorăm mini tartele cu lămâie exact așa cum ne dorim, însă de această dată vom putea folosi bezeaua caramelizată sau câteva bucățele de nuci, frunze de mentă proaspătă și coajă de lămâie. Imediat apoi, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.