Ministrul Economiei, anunț de ultimă oră! Au început preselecțiile pentru cei 500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii

500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România!
500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România!

Florin Spătaru, ministrul Economiei, anunță că s-a deschis apelul de preselecții pentru cei 500 milioane euro!

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunţat luni că a fost deschis apelul de preselecţie pentru întreprinderile, companiile şi centrele universitare interesate să aplice pentru accesarea fondurilor de 500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii la noi în țară.

Citeste si: Este oficial! Românii ies la pensie mai devreme în 2022! Care este limita de vârstă pentru femei și pentru bărbați

500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România!
500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România![Sursa foto: PixaBay]

500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii! Cine poate beneficia

Bugetul a fost anunțat de către oficial în cursul lunii decembrie și are în vedere elaborarea unui proiect de microelectronică, prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin care vor putea fi dezvoltate centre de producţie şi centre de dezvoltare digitală şi inovare în jurul universităţilor din România. 

„Aşa cum am promis, am deschis apelul de preselecţie pentru întreprinderile, companiile şi centrele universitare interesate să aplice pentru accesarea fondurilor de 500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România prin PNRR”, a declarat

Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Proiectul în cauză se adresează, potrivit ministrului Economiei, întreprinderilor mari, IMM-urilor şi întreprinderilor nou-înfiinţate, care pot fi participanţi direcţi sau indirecţi, cât şi organizaţiilor de cercetare (institute de cercetare, universităţi), care pot fi doar participanţi indirecţi. 

De asemenea, menționăm faptul că aplicanții au obligația de a face parte din lanţul valoric al microelectronicii, de la cercetare la materii prime, procesare și reciclare. 

Citeste si: Vești bune pentru pensionari! Ajutorul financiar din ianuarie nu afectează plafonul privind medicamentele compensate

500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România!
500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România![Sursa foto: PixaBay]

În ce format se trimit aplicațiile participanților

Potrivit ministrului Spătaru, proiectele care se încadrează în criteriile stabilite pentru sprijinul financiar ar trebui să aibă o puternică componentă inovatoare, care să avanseze stadiul de dezvoltare a tehnologiei.

Participanții trebuie să trimită proiectele redactate în limba engleză, completate integral, în perioada 17 ianuarie – 7 februarie 2022, către Ministerul Economiei, la adresa de e-mail: [email protected].

În ceea ce privește termenul limită de transmitere, Ministerul anunță că acesta este de 7 februarie 2022, ora 10:00, fiecare solicitare primind un număr unic de înregistrare. Aplicaţiile transmise după termenul limită nu sunt eligibile, se mai arată pe site-ul Ministerului Economiei.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Marius Budăi, nou anunț despre majorarea pensiilor: Nu va exista cetățean cu pensie sub 1.000 de lei

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies