Ministrul Educației, Monica Anisie, declarație despre începerea noului an școlar: „Părinții vor afla până în 10 septembrie”

Monica Anisie
Ministrul Educației, Monica Anisie, despre începerea noului an școlar.

Monica Anisie, Ministrul Educației, a dezvăluit că părinții vor afla în perioada imediat următoare toate detaliile necesare pentru începutul noului an școlar.

Foarte mulți părinți se întreabă ce urmează să se întâmple cu odraslele lor, odată cu începutul noului an școlar. Astfel, ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat că fiecare școală ar trebui să participe la ședința Consiliului de Administrație până cel târziu marți, 8 septembrie, pentru a avea timp să transmită programul de începere a școlii către inspectorat.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre începerea noului an școlar: „Această materie e foarte riscantă”

„Până pe 10 septembrie trebuie să afle. Școlile trebuie să comunice până pe data de 10 septembrie decizia cu privire la începerea școlii”, a explicat Monica Anisie, potrivit Edupedu.ro.

Primele declarații despre începerea școlii

„Acum la școli este propunerea. Lor li se spune [astăzi, de către DSP – n.r.] că în localitate va fi scenariul galben, de exemplu, dupa care în Consiliul de Administrație trebuie să analizeze din punct de vedere al particularității unității de învățământ și să decidă care este programul concret.

Trebuie să prezinte în fapt ce decizie doresc să ia. Acolo sunt și părinții” a mai adăugat Ministrul Educației.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Alexandru Rafila: La ce trebuie să fie atenți părinții când își trimit copiii la școală

La capitolul modalității prin care copiii vor participa la cursuri, online sau prin prezența fizică în sălile de clasă, Monia Anisie a explicat că această decizie se va lua în funcție de

contextul epidemiologic prezent într-o localitate anume, regulile fiind diferite.

„Până la 7 septembrie, m-aș hazarda să spun care e scenariul, de asta am descentralizat decizia. Depinde de situația epidemiologică de la o localitate la alta”, a mai adăugat Monica Anisie.

Care sunt cele 3 scenarii pentru începerea școlii?

Scenariul I, cel mai simplu, prevede ca elevii și preșcolarii să participe zilnic la cursuri, în cadrul unităților de învățământ, respectând întocmai normele de protecție și aplicând măsurile de siguranță.

Scenariul al II-lea prevede participarea la cursuri în unitățile de învățământ a preșcolarilor, elevilor din învățământul primar și a elevilor din anii terminali (clasa a VIII-a și a XII-a), precum și revenirea parțială a elevilor din restul claselor, prin rotație de 1-2 săptămâni. Și în cazul acestui scenariu normele de protecție trebuiesc respectate și aplicate.

Scenariul III face referire la participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la cursuri online.

Citeste si: Ce nu mai au voie să facă elevii la școală! Reguli pentru noul an școlar



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunț important: „2000 de infectări pe zi”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies