Minunea nutrițională. 12 cele mai bune alimente bogate în magneziu

12 cele mai bune alimente bogate în magneziu

Este cunoscut deja faptul că integrarea magneziului în viața noastră aduce nenumărate beneficii organismului. Însă știați care sunt alimentele care au o sursă bogată de magneziu?

Aflați din rândurile următoare, care sunt cele 12 alimente pe care ar trebui să le consumați mai des, fiind bogate în magneziu. 

 

12. Avocado

În primul și în primul rând trebuie să menționăm avocado. În ciuda faptului că nu este o sursă atât de abundentă de magneziu, acesta conține nenumărate vitamine, dar și minerale esențiale organismului nostru.

Cu toate acestea, se pare că avocado de 100 g, deține aproximativ 30 de miligrame de magneziu, ceea ce înseamnă că în aportul nostru zilnic recomandat, se adaugă aproximativ 10% sursă de magneziu. În plus, tot acesta este bogat și în vitamina K, care ajută la coagularea sângelui și la sănătatea oaselor, dar și vitamine din complexul B, care ajută în procesul metabolic și nu trebuie să uităm nici de potasiu, important pentru sănătatea cardiovasculară, mai exact în reglarea tensiunii arteriale. 

Citește și: 15 alimente puternice care reduc anxietatea. Bucură-ți mintea și corpul!

12 cele mai bune alimente bogate în magneziu [Sursa foto: freepik]

Citește și: 8 motive pentru a bea suc de sfeclă zilnic. Elixirul de energie și sănătate!

 

11. Tofu

Pe lângă avocado, deși poate că puține persoane știau acest aspect, se pare că și tofu reprezintă o sursă foarte bună de magneziu. Acesta este un aliment extrem de versatil, însă în același timp și hrănitor, care se utilizează deseori în dietele vegetariene și vegane. Astfel, la 100 g de tofu, organismul nostru primește cu până la 50 de miligrame de magneziu. Acesta este bogat și în proteine vegetale, oferind organismului nostru toți aminoacizii esențiali, iar dacă vom include tofu cât mai des în dieta noastră, acesta ne va ajuta și atunci când vine vorba despre bolile de inimă, reducându-le substanțial, dat fiind faptul că acesta conține izoflavonele, care reduc inflamația vaselor de sânge și îmbunătățesc elasticitatea lor. 

12 cele mai bune alimente bogate în magneziu [Sursa foto: freepik]

10. Verdețuri cu frunze

În ciuda faptului că poate nu vă este atât de ușor să includeți în dietă tofu, cu siguranță veți putea include verdețurile cu frunze. Cu alte cuvinte, aici este vorba despre spanac, salată verde, varză și așa mai departe. Toate acestea, nu numai că reprezintă surse nemaipomenite de magneziu, însă în plus sunt și bogate de nenumărați nutrienți, conțin și vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, dar și fibre. Toate acestea puse împreună oferă organismului nostru nenumărate beneficii pentru sănătate, susținând în special sănătatea cardiovasculară, ajutăm la reglarea tensiunii arteriale și relaxând vasele de sânge, menționând faptul că o singură cană de spanac fiert oferă organismului nostru cu până la 150 de miligrame de magneziu. 

12 cele mai bune alimente bogate în magneziu [Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

9. Ciocolata- cacao

Deși până acum am vorbit în special de alimente destul de sănătoase, se pare că pe această listă se află și ciocolata, mai exact cacao. Cacao este cea care reprezintă o sursă extraordinară de magneziu, în același timp fiind o sursă bogată și de flavonoide și antioxidanți, fiind considerată chiar supra aliment. Cu toate acestea, de menționat este faptul că ciocolata culinară conține 40% cacao, însă restul până la sută la sută se împarte către grăsimi și zahăr, motiv pentru care, aceasta ar trebui să fie consumată cu moderație pentru un impuls sănătos din când în când. Se recomandă, ca în cazul în care vă doriți să consumați cacao, să încorporați doar 2 linguri de pudră de cacao în dieta zilnică, în care puteți să alternați și cu 2 pătrățele de ciocolată neagră, care are un conținut de cacao cu până la 70% sau chiar și 80%, această porție oferind organismului nostru cu până la 100 de miligrame de magneziu. 

12 cele mai bune alimente bogate în magneziu [Sursa foto: freepik]

8. Nuci

Acum că am menționat și un aliment dulce, pe lista noastră se află și nucile. Indiferent că este vorba despre migdale, caju sau arahide, acestea nu doar că sunt toate bogate în magneziu, însă oferă organismului nostru și nenumărate alte beneficii pentru sănătate. Astfel, migdalele sunt cele care au un conținut ridicat de acizi grași nesaturați, calciu, dar și fosfor, ajutând sănătatea cardiovasculară. În ceea ce privește caju, aceste nuci sunt bogate în grăsimi nesaturate, și calciu, dar și fosfor, contribuind tot la sănătatea inimii, iar în ceea ce privește arahidele, acestea dețin nenumărate proteine și fibre, fiind totodată și bogate în vitamina B3, contribuind la sațietate și la sănătatea digestivă, motiv pentru care, odată ce veți consuma până în 20 g de nuci, acestea vor oferi organismului cu până la 40 de miligrame de magneziu. 

12 cele mai bune alimente bogate în magneziu [Sursa foto: freepik]

7. Semințe

Pe lângă nuci, ar trebui să includem în dieta noastră și semințele. Semințe de dovleac, semințe de cheia, semințe de in, indiferent de alegerea făcută, toate acestea reprezintă surse excelente de magneziu. Astfel, în ceea ce privește semințele de dovleac, acestea oferă în plus și o cantitate foarte bună de fier, care susțin sângele, cele de chia oferă organismului nostru un conținut ridicat de fibre, benefice pentru sănătatea digestivă, dar și fiind pline de antioxidanți, protejând astfel celulele împotriva daunelor cauzate de către radicalii liberi. 

12 cele mai bune alimente bogate în magneziu [Sursa foto: freepik]

6. Fasole neagră

Nu trebuie să uităm nici de fasolea neagră, aceasta contribuind cu o sursă nemărginită de magneziu organismului nostru, dar având și nenumărate alte beneficii nutriționale, perfectă pentru o dietă sănătoasă. Odată ce veți include în dietă fasolea neagră, aceasta va oferi organismului o sursă bogată de fibre, pe lângă magneziu, care contribuie la sănătatea digestivă, ajutând totodată și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Tot fasolea neagră este cea care este și o sursă foarte bună de acid folic, vitamina B, care ajută la formarea celulelor sanguine, dar și la dezvoltarea fetală în timpul sarcinii. Astfel, consumând 1/2 de cană de fasole neagră gătită, aceasta oferă cu până la 60 de miligrame de magneziu. 

12 cele mai bune alimente bogate în magneziu [Sursa foto: freepik]

5. Banană

În ceea ce privește fructele, bananele reprezintă o sursă foarte bună de magneziu. Pe lângă acest aspect, în ciuda faptului că ele sunt cunoscute pentru conținutul ridicat de potasiu, acestea reprezintă o alegere foarte bună și atunci când ne dorim să diversificăm puțin alimentația din punct de vedere nutritiv, având un rol esențial în menținerea sănătății inimii, dar și a funcției musculare. Bananele sunt bogate în vitamina C, dar și B6, care ajută la susținerea sănătății imune, dar și a metabolismului energic. În momentul în care veți consuma banana cu până la 120 g, acestea vor oferi organismului cu până la 30 de miligrame de magneziu. 

12 cele mai bune alimente bogate în magneziu [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

4. Lapte de soia

Până în acest moment nu am menționat nimic de lactate, însă se pare că a venit momentul, motiv pentru care pe lista noastră se află și laptele de soia. Acesta reprezintă din totdeauna o alternativă populară la laptele de vacă, în special pentru persoanele care urmează o dietă vegană sau au intoleranță la lactoză. Astfel, fiind bogat în acizi grași esențiali, laptele de soia ajută la promovarea sănătății cardiovasculare, în timp ce deține și un conținut scăzut de grăsimi saturate și nu are deloc colesterol, ajutând astfel la sănătatea inimii. Odată ce veți include în dietă o ceașcă de lapte de soia, acesta va furniza organismului nostru cu până la 60 de miligrame de magneziu. 

12 cele mai bune alimente bogate în magneziu [Sursa foto: freepik]

3. Edamame

Dacă tot am menționat de verdețurile cu frunze, nu aveam cum să nu menționăm și edamamele. Acestea sunt servite deseori în păstăi, sunt destul de populare atunci când vine vorba despre bucătăria tradițională asiatică, iar în cele din urmă oferă nenumărate beneficii sănătății. Pe lângă conținutul ridicat de magneziu pe care edamamele îl conțin, acestea sunt bogate și în proteine vegetale ajutăm la sănătatea celulară, devenind astfel un nutrient foarte important, în special în timpul sarcinii. Pe lângă toate aceste beneficii, edamame le furnizează organismului nostru și acizi grași esențiali, precum Omega-3 și Omega-6, benefice pentru sănătatea cardiovasculară. Cu alte cuvinte, în momentul în care veți consuma câte o ceașcă de edamame, acestea vor oferii cu până la 100 de miligrame de magneziu. 

12 cele mai bune alimente bogate în magneziu [Sursa foto: freepik]

2. Cartof fiert cu coajă

În ciuda faptului că poate consumăm cartofi destul de des, si piure, prăjiți, la cuptor  și așa mai departe, se pare că aceștia sunt extrem de benefice atunci când vine vorba de sursa bogată de magneziu pe care o oferă organismului nostru, în momentul în care sunt fierți, direct cu coajă. Astfel, cartofii oferă organismului nostru nenumărate beneficii nutriționale, cu până la 30 de miligrame de magneziu, la un cartof care cântărește cu până la 150 g. Pe lângă magneziu, aceștia oferă și un conținut bogat de fibre, Coaja cartofilor fiind o sursă foarte bună de fibre alimentare, esențială pentru sănătatea digestivă, dar și carbohidrați complecși, vitamine, dar și minerale. Aceștia sunt o sursă foarte bună și de vitamina C și vitamina B6, potasiu, care ajută la menținerea echilibrului fluidelor, dar și a funcției nervoase. 

12 cele mai bune alimente bogate în magneziu [Sursa foto: freepik]

1. Orez brun

Pe lângă fasolea neagră pe care ar trebui să o includem în dieta noastră, nu ar trebui să uităm nici de orezul brun. Atunci când vine vorba despre magneziu, cu siguranță și orezul brun se află pe această listă, dat fiind faptul că reprezintă o alegere extrem de bună, în special din punct de vedere nutrițional, având nenumărate beneficii pentru sănătate. Pe lângă magneziu, orezul brun are și un conținut ridicat de fibre, care susține sănătatea digestivă și are un rol foarte important în reglarea nivelului de zahăr din sânge, ajutând astfel la stabilitatea glicemică. Pe lângă toate menționate până în acest moment, orezul brun oferă organismului nostru și nutrienți esențiali, vitamine din complexul B, fier, zinc, seleniu, care ajută toate la sănătatea generală, dar și la o senzație de sațietate, ajutând astfel la gestionarea greutății, iar în egală măsură și la sănătatea cardiovasculară, ajutând la reducerea colesterolului. În cele din urmă, dacă vor consuma o singură ceașcă de orez brun fiert, acesta va furniza organismului nostru cu până la 80 de miligrame de magneziu. 

12 cele mai bune alimente bogate în magneziu [Sursa foto: freepik]

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

8 motive pentru a bea suc de sfeclă zilnic. Elixirul de energie și sănătate!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină