Medicii ne recomanda sa nu treaca o zi fara sa consumam spanac in perioada primaverii. Planta este bogata in vitamina A, C, germeni si enzime.
Beneficiile consumului de spanac:
- Spanacul protejeaza mucoasa stomacului, iar astfel scade posibilitatea aparitiei ulcerului.
- Spanacul contine acid folic si previne aparitia bolii Alzheimer. Are in compozitie potasiu, care pastreaza sanatatea creierului.
- Continutul bogat in potasiu regleaza si tensiunea arteriala. Acidul folic din spanac contribuie si la reducerea hipertensiuni arteriale.
- Spanacul este indicat persoanelor care au probleme cu artita si guta. Ajuta intotdeauna la reducerea inflamatiei din organism.
- Spanacul contine vitamina K si ajuta la intarirea oaselor.
- Spanacul reduce inflamatia in sistemul digestiv.
Nutritionistii au mai precizat ca spanacul este unul dintre cele mai ieftine alimente, dar extrem de hranitoare. „Spanacul este indicat si gravidelor si contribuie la o buna dezvoltare a fatului. Se mai foloseste in curele de primavara si curata organismul de toxine. Poate fi folosit si pentru combaterea constipatiei. Este indicat si pentru ameliorarea unor afectiuni ale pielii: acnee, arsuri, eczeme“, a mai spus medicul nutritionist Adrian Dinu.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro