Castravetii par sa aiba o reputatie mixta in lumea sanatatii naturale.
Bogati in lignani ce lupta impotriva bolilor, dar si in cucurbitacini
Castravetii sunt bogati in trei lignani – pinorezinol, laricirezinol si seco-izo-laricirezinol – substante despre care s-a dovedit ca reduc riscul de boli cardiovasculare si de anumite cancere.
Castravetii mai sunt bogati si intr-un grup de fitonutrienti numiti cucurbitacini, care sunt cunoscuti pentru beneficiile lor anticancerigene.
Plini si de flavonoizi anti-inflamatori
Castravetii sunt bogati in patru flavonoizi numiti quercetina, apigenina, kaempferol si luteolin. Potrivit unui studiu-recenzie prezentat in Cercetarea Despre Inflamatii/Inflammation Research, flavonoizii pot poseda proprietati anti-inflamatorii datorita actiunii antioxidante, inhibitiei eicosanoidului ce genereaza enzime sau datorita modularii producerii de molecule pro-inflamatorii”.
Castravetii pot ajuta la tratarea deshidratarii
Potrivit unui raport din Medicina Zilnica/Medical Daily, pana la 75 de procente din populatie ar putea suferi de deshidratare cronica.
Un lucru lipsit de surprindere, o astfel de deshidratare pe termen lung poate duce la un urias numar de afectiuni, intinzandu-se intre oboseala cronica si pana la blocaj renal total.
Sursa: Viataverdeviu.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro