Mircea N. Stoian e "profu' de comunicare"! Specialistul îţi spune care sunt cele şapte semne tăcute că vrea să se despartă de tine! Fii foarte atentă! KFETELE EXCLUSIV!

Mircea N. Stoian e
Mircea N. Stoian e "profu' de comunicare"! Specialistul îţi spune care sunt cele şapte semne tăcute că vrea să se despartă de tine! Fii foarte atentă! KFETELE EXCLUSIV!

Şapte semne tăcute că vrea să se despartă de tine! Mircea N. Stoian te învaţă să-ţi "citeşti" partenerul!

Bună ziua, draga mea! Astăzi, aici, pe site-ul kfetele.ro, încep o nouă rubrică destinată ție, cea care într-un fel sau altul te lovești în viața de zi cu zi de diverse probleme legate de comunicare. În cuplu sau cu diverși și diverse! Nu, nu va fi o rubrică plină de sfaturile ”docte” pe care le dau psihologii și tu te uiți lung, ca pisica la acvariu. Voi încerca să sintetizez ce am învățat din experiența mea de ziarist, care timp de 30 de ani a avut de-a face cu mii de cazuri concrete de lipsă de comunicare, sau încercări de manipulare,

din experiența mea de om de televiziune, dar și din cea de actor, pentru că asta este prima mea specializare: actoria.

Voi încerca să te ajut traducând pentru tine limbajul corpului în diverse situații în care te descurci cu greu. În cartea mea ”Mintea nu are secrete” (o poți comanda accesând www.minteanuaresecrete.ro), care este un abecedar al comunicări nonverbale, am detaliat elementele mai importante, atât ale limbajului trupului, cât și ale celorlalte componente ale comunicării nonverbale; proxemica sau relația cu spațiul, haptica sau contactul tactil și semnificațiile ascunse ale gesturilor.

Voi detalia pentru tine și voi ”traduce” semnele tăcute ale comunicării în situații concrete pentru că dacă vorbele spun una și corpul, alta, cel care trebuie crezut e corpul.

În hățișurile comunicării diurne, nonverbalul și tot ce este legat de el joacă un rol extrem de important. Nu numai limbajul corpului, ci și restul. Comunicarea nonverbală reprezintă 93% din totalul comunicării generale și de cele mai multe ori stă la baza interpretării greșite a semnelor.

Pe site-ul www.minteanuaresecrete.ro voi pune cât de curând și sumarul cursurilor de comunicare și workshop-urilor pe care le fac, așa că, stai cu ochii în patru. Pentru situații speciale aștept să mă contactezi pe adresa mea de mail [email protected]. Discreția și anonimatul sunt asigurate. Și acum la muncă!

Citeste si: Ele sunt cele mai sexy femei din zodiac! Au un magnetism aparte şi întorc toate privirile! Vezi care sunt secretele lor!

Cele 7 semne tăcute că el vrea să se despartă de tine sau că nu te mai vrea

 

O relație care nu funcționează între un bărbat și o femeie duce, inevitabil, în timp, la separare. Motivele pentru care relația merge în gol sau nu merge deloc pot fi multiple, de la diferența de statut social, de vârstă sau de cultură, la incompatibilitatea fizică și materială.

Da, am scris materială, pentru că în foarte multe cazuri banii și problemele legate de bani fac cuplurile să se despartă. De cele mai multe ori, cele care țin un cuplu legat sunt rutina și frica de singurătate. Singurătatea în doi este preferată de mulți sigurătății "pur și simplu". Din lipsă de încredere, din frică, din lașitate! Despărțirea este precedată de câteva semne nonverbale vizibile. Să le luăm pe rând pe primele șapte.

Stabilește pentru început linia normală de comportament. Algoritmul fiecărui bărbat este ușor de detectat în timp și devierea în plus sau în minus de la acest algoritm este semnul cert al faptului că vrea să se despartă de tine. Fii atentă la poziția picioarelor când stă de vorbă cu tine. Dacă torsul este întors spre tine și picioarele indică altă direcție e clar că nu este interesat. 

 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

1. Lipsa de afecțiune și refuzul afecțiunii

Dacă el te-a obișnuit cu mici gesturi de tandrețe pe care acum ți le refuză, e clar că sfârșitul e foarte aproape. Cu toate că unii bărbați consideră că gesturile tandre sunt lipsite de masculinitate, totuși sunt puțini bărbați care să refuze gesturile tandre ale unei femei. În momentul în care il vei surprinde ferindu-se involuntar sau având o ușoară grimasă în momentul în care îl atingi, poți să te pregătești de inevitabila separare.

2. Lipsa de interes sexual

Dacă sexul între tine și el a devenit doar un sport, fără implicare afectivă, dacă i-a pierit cheful de joacă sau de multe ori refuză direct și fățiș sexul, înseamnă că s-a plictisit de tine și caută altceva. Atingerea va avea numai rol sexual. Dacă gesturile lui vor fi mecanice, lipsite de încărcătură emoțională, iar după punctul culminant te va părăsi rapid pentru a se dedica uitatului în telefon sau altor activități, dacă încearcă să te domine sau să te umilească pentru a-și pune sinele în valoare și a-și satisface orgoliul și vanitatea, dacă te va folosi ca pe o jucărie sexuală cu care poți face ce vrei, dacă va critica micile imperfecțiuni ale corpului și te face să te simți prost atunci când ești dezbrăcată, e timpul să te gândești la despărțire.

Citeste si: KFETELE EXCLUSIV! Cum îţi dai seama dacă partenerul te inşală? Specialistul kfetele.ro în comunicare nonverbală îţi spune care sunt semnele că are pe altcineva!

3. Izolarea în cuplu și lipsa de comunicare

Iminența despărțirii este precedată și de o lipsă clară de comunicare. În cazul în care se pregătește de separare, involuntar, va evita să comunice cu tine. Sub pretextul unor probleme de serviciu sau de altă natură, care sunt presante, va pune în coada listei interesului problemele tale sau ale cuplului. Încet, va veni și izolarea. El cu ale lui, tu cu ale tale. Va evita cât poate de des contactul fizic, dar mai ales viziual, la masă va avea grijă să se uite la pahar sau în farfurie, mai mult decât la tine. Va vorbi la telefon de cinci ori mai mult decât de obicei și se va izola simbolic de tine atunci când o va face.

4. Generarea de certuri frecvente

Pentru a pleca de la tine are nevoie de un pretext. Ce poate fi mai bun decât o ceartă, pe care o caută cu lumânarea și o provoacă? Dacă nu ai pus lingura corect la masă e pretext de ceartă, dacă miaună pisica, sau e geamul deschis, așișderea. Orice ai face, nu e bine. Dacă îți pui pantofi cu toc, te duci la altul, dacă îți pui adidași ești îngălată și lipsită de feminitate, dacă nu e iaurt în frigider, îți bați joc de el, că știi că-i place, dacă plouă ești tu de vină, că nu te-ai uitat pe net din timp, dacă e soare tot tu ești de vină, că tricoul lui preferat e la spălat. Și tot așa. Ar fi bine să te gândești deja la o altă relație.

5. Pozițiile corpului

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

În marea lor majoritate, pozițiile corpului vor fi divergente ție. Va sta cu picioarele spre ușă când mănâncă, va vorbi la telefon întors cu spatele la tine, va dormi tot cu spatele la tine, va refuza să-l atingi sau să-l ții în brațe când doarme, se va uita la televizor cât mai departe de tine sau cu corpul îndreptat în partea opusă ție, va prefera să mănânce singur, va evita să te atingă și multe, multe altele pe care le voi detalia în curând.

 

6. Ascunderea adevărului

Minciuna este cea care precede întotdeauna o despărțire. Va minți în legătură cu orice. Va parola telefonul, va vorbi cifrat cu prietenii, va găsi mereu pretexte să te lase singură. Va fi indiferent la ce faci (paradoxal, dar gelozia este semn de dependență și atașament față de partener). Își va pregăti terenul pentru plecare mințindu-te sub diverese pretexte și pregătindu-și ”ieșirea din scenă” 

7. Critica exagerată

La pachet cu indiferența vine și critica exagerată. Nimic nu îi va mai plăcea, tot ce ai tu mai bun va fi ori prost ori inutil. Te va privi cu ochii ultracritici ai celui care își caută pretext de evadare din relație. Dacă nu știi să faci rață cu portocale, nu ești gospodină, dacă ieși afară în tricou, nu ești feminină, dacă nu știi cine e Mbape (fotbalist) nu ai cultură, dacă ai o carie netratată, ești neglijentă.  Deocamdată atât.

 

Şi nu uita! Cartea mea ”Mintea nu are secrete”, pe care o puteți comanda accesând www.minteanuaresecrete.ro, este un abecedar al comunicări nonverbale de care ai, dar mai ales vei avea, sigur, nevoie. Preț 45 de lei, cu transportul gratuit prin Poșta Română. Pentru situații speciale, aștept să mă contactezi pe adresa mea de mail [email protected]. Discreția și anonimatul sunt asigurate.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

4 zodii de femei menite să conducă lumea! Mereu le găseşti în postura de lider!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies