Culorile ne pot da uneori bătăi de cap, atunci când vine vorba despre ținutele alese. Însă știați care sunt cele mai comune greșeli?
Aflați din rândurile următoare care sunt cele mai comune greșeli atunci când vine vorba despre asortarea culorilor, dar și cum le putem evita.
3.Ținuta întreagă bej
Pe locul 3 se află ținuta întreagă bej. Aceasta este o combinație foarte ușor de făcut, în ceea ce privește culorile, fiind extrem de elegantă și de în tendințe. Nuanța de bej poate să fie una mai deschisă, una echilibrată, sau una mai închisă. Cu toate acestea, în momentul în care ne alegem temperatura nuanței de bej pe care să o purtăm într-o ținută, dat fiind faptul că în momentul în care alegem 2 temperaturi diferite ale acestei nuanțe, facem din start o greșeală de stil.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Culoarea toamnei. Cum să iți revitalizezi garderoba cu cele 6 nuanțe incendiare din tendința actuală
Citește și: Descoperă eleganța culorilor. Ghidul combinării perfecte a nuanțelor în garderoba ta
2.Ținuta întreagă gri
Pe locul 2 se află ținuta întreagă gri. Înainte de toate, important de menționat este faptul că există 3 grupuri de culori primare, secundare și terțiare, cele primare fiind roșu, galben și albastru, cele secundare fiind formate din amestecul a doua culori primare, reieșind astfel portocaliu, violet și verde, iar în cele din urmă regăsim și culorile terțiare, puțin mai complicate de altfel, fiind totodată și cele care creează un impact asupra stilului personal. Astfel, în momentul în care ne dorim să avem ținute mai sofisticate decât de obicei, ar trebui să includem aceste culori terțiare în garderobă, mai exact acestea se mai numesc și culori dezactivate, dat fiind faptul că au un procent de culoare gri în interiorul acestora. De aici și până la a asocia arta clasică, atunci când vine vorba despre imaginile și picturile renascentiste este doar un pas, dat fiind faptul că se pot observa în acestea culorile terțiare dezactivate, ne existând culori de galben sau portocaliu strălucitor și vibrant. Prin urmare, regula menționată anterior, cea legată de faptul că ar trebui să diferențiem ținutele în culori calde, de cele în culori reci, sau chiar dacă ne dorim ca întreaga noastră ținută să fie gri însă din culori mai închise sau deschise, o putem face cu succes numai în cazul în care alegem să asortăm articolele vestimentare care fac parte din aceeași categorie de nuanță, însă fiind doar una mai deschisă sau închisă, diferența nefiind atât de notabilă.
1.Ținuta crem cu roz
Pe locul unu se află ținuta crem cu roz. Această combinație de culoare este una făcută cu succes, dat fiind faptul că va alcătui o ținută foarte echilibrată și liniștitoare. Pentru a adăuga ținutei crem un plus și atunci când vine vorba despre eleganță, dar și despre tonurile de crem, putem adăuga cu succes anumite articole vestimentare de un roz pudrat, pentru că vor atrage atenția instantaneu, adăugând o pată de culoare întregii ținute și o vor scoate din anonimat cât mai bine cu putință, păstrând totuși eleganța de care are nevoie. Astfel, chiar dacă puteți avea impresia că adăugarea acestei culori la ținută o va duce într-o direcție greșită, lucrurile stau cu totul și cu totul diferit, dat fiind faptul că îi va aduce o îmbunătățire potrivită, bineînțeles dacă se păstrează regula menționată anterior la celelalte 2 ținute, legată de faptul că nuanțele trebuie să fie păstrate în aceeași direcție, iar în momentul în care nuanța de crem este una caldă, așa ar trebui să fie păstrată și cea de roz, iar în cazul în care nuanța de crem este una rece, așa ar trebui să fie păstrată și cea de roz.