Află din rândurile următoare cum să ai parte de o viață mai sănătoasă prin intermediul unor exerciții simple pe care le poți face zilnic.
Toată lumea a auzit măcar o singură dată în viață cât de important este să facem mișcare zilnică.
De aceea, este foarte important să înțelegem că orice efort fizic pe care îl facem contează și că nu trebuie neapărat să îndeplinim un anume obiectiv pentru a avea un stil de viață sănătos.
Descoperă din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre mișcarea zilnică ce contribuie la o viață mai sănătoasă.
10.000 de pași pe zi. Mit sau adevăr?
Citește și: Când este bine să faci sport dimineața sau seara
Citește și: 9 Beneficii pe care le are gimnastica aerobică
În ultimul timp, pe internet au tot apărut idei conform cărora numărul de pași zilnici pentru a avea un stil de viață sănătos este de 10.000. Ei bine, este foarte important de precizat că numărul de pași necesare variază în funcție de mai mulți factori, iar 10.000 de pași pe zi nu este neapărat o cerință universală.
Câți pași trebuie să faci zilnic
Acum că am clarificat ideea conform cărora trebuie să facem 10.000 de pași pe zi, apare automat întrebarea: „Dacă nu sunt 10.000 de pași zilnic, atunci câți trebuie să facem, de fapt?”.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ei bine, studiile de specialitate au arătat că beneficiile mersului pe jos pot fi obținute cu aproximativ 2.700-3.900 de pași pe zi.
Astfel, în jur de 3000 de pași făcuți zilnic sunt suficienți pentru a avea un stil de viață sănătos. Totodată, este important de precizat faptul că aceștia nu trebuie să fie făcuți în mod continuu, ci treptat pe tot parcursul zilei. Mai exact, nu trebuie să faci toți cei 3000 de pași o singură dată, iar apoi să-ți petreci tot restul zilei pe canapea, uitându-te la televizor, ci trebuie să ai un stil de viață activ pe tot parcursul zilei.
Începe-ți ziua cu activitate fizică
O modalitate extrem de bună prin care poți atinge acest obiectiv este să îți începi ziua cu o plimbare de 10-15 minute. Este dovedit științific faptul că o plimbare de 10-15 minute în fiecare dimineață contribuie la stabilirea ritmului cardiac.
Astfel, deși poate părea destul de dificil, tot ce trebuie să faci este să îți setezi alarma mai devreme astfel încât să ai timp să ieși la aer și să te bucuri de doza de mișcare din fiecare dimineață.
Plimbare după cină
Un alt studiu atestă faptul că o plimbare de 10 minute după cină poate ajuta la pierderea în greutate, chiar dacă s-au consumat aceleași calorii. Acest fenomen are o explicație foarte simplă: în momentul în care ai luat cina și te așezi direct în pat, corpul tău știe că te pregătești de somn și stochează caloriile ca grăsime. Pe de altă parte, dacă după ce te ridici de la cină, începi să mergi și să faci activitate fizică, corpul tău nu depozitează caloriile ca grăsime și ți le pune la dispoziție pentru a avea parte de energia necesară pentru a merge mai departe.
Plimbați-vă prin birou atunci când vorbiți la telefon
O altă modalitate foarte simplă de a-ți îndeplini obiectivul zilnic de pași este să te plimbi în timp ce vorbești la telefon. Tot ce trebuie să faci este să pui telefon pe difuzor, să te ridici de pe scaun și să te plimbi prin birou sau prin casă ori de câte ori te sună cineva.
Ce alte exerciții pot fi făcute
Este foarte important de implementat ideea că nu trebuie neapărat să ieși și să alergi în parc pentru a avea un stil de viață sănătos. Există obiceiuri simple, zilnice, pe care dacă fiecare dintre noi le implementăm, contribuim la atingerea unui stil de viață sănătos.
Fie că vorbim de a adopția unui câine, care ne face să îl plimbăm în fiecare dimineață sau seară, până la folosirea transportului în comun în detrimentul mașinii, sunt comportamente mici, dar care valorează enorm.
De asemenea, dacă ai neapărat nevoie de mașină ca să ajungi în oraș, poți pur și simplu să o parchezi mai departe față de locul unde trebuie să ajungi. Totodată, urcatul și coborâtul scărilor constituie o altă modalitate prin care te poți menține activ.
Setează-ți ceasul în fiecare oră câte 5 minute, astfel încât pur și simplu să ieși pe hol, să cobori scările, iar apoi te poți întoarce cu liftul.
Treburile casnice sunt și ele extrem de utile. Pune telecomanda deoparte și schimbă canalul de la televizor, fă genuflexiuni pe canapea, flotări pe cadă sau pur și simplu ține picioarele ridicate în timp ce te uiți la televizor.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.