Mitică Popescu, uitat de statul român! Pensia mizeră pe care o încasează după o viaţă pe scenă

Mitică Popescu, uitat de statul român! Pensia mizeră pe care o încasează după o viaţă pe scenă
Mitică Popescu, uitat de statul român! Pensia mizeră pe care o încasează după o viaţă pe scenă

Mitică Popescu este unul dintre cei mai valoroși actori ai României. Pensia pe care o primește însă de la stat este una extrem de mică, asta deși a petrecut o viață întreagă pe scenă.

Mitică Popescu și-a început cariera în 1973, iar în 2011 a decis să se pensioneze. După 40 de ani de carieră, în care a încântat milioane de oameni cu filmele sale, Maestrul primește de la statul român o pensie mizeră, din care nimeni nu poate duce o viață decentă. 

Mitică Popescu, umilit de statul român

Anul acesta, pe 2 decembrie, Mitică Popescu va împlini fabuloasa vârstă de 84 de ani.

Marele actor și-a început cariera în urmă cu aproape cinci decenii, mai exact în 1973. În același an a debutat și în filmul ”Stejar, extremă urgentă”, dar și într-o piesă de teatru, intitulată ”Philadelphia Here I Come”.   

Acesta avea să fie doar începutul unei cariere impresionante, în care a bifat sute de spectacole pe scena Teatrului Românesc, dar a interpretat și roluri memorabile pe micile ecrane.

”De ce se trag clopotele, Mitică?” sau „Moromeții” sunt doar două dintre producțiile de mare succes în care a jucat Mitică Popescu. 

În 2002, marele actor a fost decorat cu ”Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler”, pentru întreaga carieră artistică. De asemenea, în 2009, în cadrul Galei Premiilor UNITER, Mitică Popescu a fost premiat pentru activitatea sa. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

În 2011, la vârsta de 75 de ani, Maestrul a decis să se pensioneze. Deși a fost și rămâne unul dintre cei mai mari actori ai României, statul i-a acordat o pensie foarte mică. Doar 1.100 de lei primește Maestrul în fiecare lună. 

Televiziunea, o altă pasiune a Maestrului Mitică Popescu

Cum pensia primită de la statul român este rușinos de mică, Mitică Popescu a fost nevoit să-și continue activitatea profesională, pentru a duce o viață decentă.

Televiziunea a fost dintotdeauna o mare pasiune a Maestrului, astfel că nu a mirat pe nimeni faptul că acesta a decis să lucreze în continuare în acest domeniu. 

Chiar și acum, la 83 de ani, actorul are o emisiune, intitulată ”D’ale lu Mitică”, care este difuzată pe TVR 2. Din cauza pandemiei de coronavirus, producția a fost oprită pentru câteva luni, dar filmările s-au reluat în mai.

Emisiunea a debutat în 1999 și este realizată de aceeași echipă. 

Mitică Popescu ar fi trebuit să joace și în partea a doua a celebrului film ”Moromeții”, regizat de Stere Gulea. Deși multă lume a crezut că marele actor ar fi refuzat rolul, se pare că lucrurile nu au stat deloc așa. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

”Nu l-am refuzat pe Stere Gulea, învăţasem şi textul. Cu doi ani înainte, tot ne-a bătut la cap Stere. Dar trebuia să facă rost de bani şi, mă rog, când a reuşit să fie mândru de noul lui film, ne-a dat scenariile, eu l-am luat ca un elev silitor şi conştiincios”, a povestit Mitică Popescu. 

Motivul pentru care Maestrul nu a mai primit rolul în ”Moromeții” nu a avut nicio legătură cu el.

Totul s-a întâmplat după ce Victor Rebengiuc n-a vrut să mai joace în film.  

”Nu ştiu ce a motivat… Că e prea bătrân, în fine… Refuzând el, a trebuit să ne schimbe pe toţi din distribuţia veche. Era chiar în ziua când trebuia să mă duc să semnez contractul. Ne-au anunţat, cu scuzele de rigoare, evident. Asta e!”, a explicat marele actor.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies