Mituri asociate cu dietele de slabire

Mituri asociate cu dietele de slabire
Mituri asociate cu dietele de slabire

Multe dintre informatiile legate de sanatate, pe care credem ca le cunoastem, se dovedesc a fi mituri. Acestea sunt transmise din generatie in generatie si sunt considerate ca fiind reale, iar uneori si specialistii contribuie la propagarea datelor false. In era digitala, poate fi greu sa separam sursele de incredere, iar legendele urbane nu fac decat sa starneasca si mai multa confuzie.

Dietele si exercitiile fizice sunt prioritare atat pentru femei, cat si pentru barbati. Succesul unui regim de slabire poate fi o reala provocare atunci cand sunt nascocite diferite mituri, care circula din ce in ce mai mult. Iata doar cateva dintre aceste informatii false.

Mit: Dormi mai putin, faci mai mult sport si slabesti

Un somn linistit si odihnitor este crucial in efortul de a slabi.

Multe persoane se priveaza de odihna necesara, iar cei ce practica sport sunt frustrati de lipsa progresului. Nu intelegem, de fapt, cat de important este somnul in incercarea de a slabi.

Depunerile de grasime sunt eliminate in timpul unui somn profund, relaxant. Desi facem exercitii fizice in timpul zilei, rezultatele nu se vad imediat. Beneficiile apar totusi pe timp de noapte, prin activitatea hormonala, deoarece secretiile hormonale sunt la nivelul maxim in timp ce dormim.


Daca suferim de insomnii sau daca somnul este intrerupt, descreste aceasta secretie de hormoni, ceea ce duce la incetinirea procesului de slabire, chiar daca facem mult sport si avem o alimentatie corespunzatoare.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Afla mai multe aici!



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies